JAB Samospráva

Posledné zasadnutie poslancov v starej zostave: Odklepli si odmeny a aj notebooky za 50 eur

V piatok sa poslednýkrát zišli poslanci v starej zostave. Okrem skladania sľubu Pavla Čekovského, ktorý sa stal poslancom na 13 dní, si odklepli poslanci aj odmeny vo výške 500 eur a možnosť odkúpiť si poslanecký notebook za 50 eur.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zasadnutie poslancov v starej zostave: Odklepli si odmeny a aj notebooky za 50 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Pre niektorých poslancov to bolo posledné zastupiteľstvo. Pár z nich pokračuje ďalej. Bez rozdielu na to si podľa primátora Spišskej Novej Vsi Jána Volného zaslúžia odmenu za štyri roky práce. ,,Za celé štyri roky iné odmeny nemali. Nie je to až taká veľká suma. Za volebné obdobie to vychádza okolo 10 eur na mesiac. Myslím si, že to je minimum za ich štvorročnú prácu a každý z nich si to zaslúži,“ povedal primátor. Okrem toho si môžu poslanci za zostatkovú cenu 50 eur odkúpiť aj svoje poslanecké notebooky, ktoré dostávali na začiatku svojho štvorročného volebného obdobia.

Pohostenie kolegov aj psí útulok

Odmeny odhlasovali 12 poslanci, dve poslankyne sa hlasovania zdržali. Nás zaujímalo, ako vnímajú odmenu niektorí poslanci a ako s ňou naložia? „Keďže odmena pre poslancov bola navrhnutá raz za volebné obdobie a to na jeho konci, vnímam ju ako symbolické ocenenie práce poslancov, hlavne tých, ktorí v zastupiteľstve končia,“ skonštatoval poslanec Jozef Kačenga s tým, že svoju odmenu využije na pohostenie všetkých členov komisií, ktorým predsedal. To je mestský výbor č.4 Mier a Komisie pre mládež a šport v meste.

„Hlasoval som za, lebo sú niektorí poslanci, ktorí odchádzajú. Dá sa povedať, že všetci boli prínosom pre mesto a obetovali svoj čas v prospech mesta, tak si tú odmenu zaslúžia ,“ vyjadril sa Addy Akram k svojmu hlasovaniu. Svoju odmenu však podľa jeho slov podelí. „Chcem pomôcť jednému nemenovanému človeku, ktorý má problém v zahraničí a pochádza zo Spiša. Zvyšok pôjde pre psí útulok v Spišskej,“ prezradil Akram.

V tejto práci o peniaze nejde…

Jeho dosluhujúca kolegyňa Zuzana Páleníková z odmien zostala zaskočená a preto ani nehlasovala. „Nerobím túto prácu pre peniaze. Práca poslanca nie je o tom finančne sa zabezpečiť . Veď naše príjmy sú 70 eur mesačne. Ja to robím preto, lebo mám rada mesto a chcem pre obyvateľov len to najlepšie,“ vyjadrila sa. Podľa nej nie je stotožnená s tým, že si ju zaslúži každý poslanec. Keďže ju, ale ostatní schválili, predsa ju len dostane.„Myslím si, že je tu dosť materských škôlok, ktoré tie peniaze potrebujú. Určite sa bude moja odmena uberať týmto smerom,“ doplnila Páleníková.

Odmenu schválil aj nový poslanec Čekovský, ktorý bude tento post zastávať len pár dní. „Je to odmena za štvorročnú prácu, mňa sa to netýka. Keby predsa, tak by som to musel ísť reklamovať,“po­vedal poslanec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM