JAB Samospráva

Poslanci zvolili nového hlavného kontrolóra: Kto z kandidátov žal úspech?

Koncom mesiaca po šiestich rokoch vo svojej funkcii hlavnej kontrolórky v Spišskej Novej Vsi končí Hyacinta Zozuľáková. Od prvého júlového dňa preberie žezlo nový kontrolór.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci zvolili nového hlavného kontrolóra: Kto z kandidátov žal úspech?
Zdroj: Dnes24.sk

Na štvrtkovom zasadaní mestského zastupiteľstva si poslanci volili nového kontrolóra. Stal sa ním Peter Biskup. O post hlavného kontrolóra sa uchádzali piati kandidáti, ktorí splnili všetky predpoklady a náležitosti. Prezentovať sa však napokon prišli len štyria, jeden odstúpil.

Medzi uchádzačov patrili: Peter Biskup, Gabriela Kaščáková, Adela Kočišová a Ľubica Rifaiová. Hlasovalo sa tajne hlasovacími lístkami. V prvom kole sa nerozhodlo, nadpolovičnú väčšinu hlasov nikto nezískal. Do druhého kola sa dostali dvaja kandidáti, z ktorého ako víťaz vyšiel Peter Biskup.

Hlavného kontrolóra volí a odvoláva mestské zastupiteľstvo na dobu určitú na šesť rokov a po uplynutí tohto obdobia sa jeho pracovnoprávny vzťah k mestu skončí. Kontrolnou činnosťou hlavného kontrolóra sa rozumie kontrola zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami mesta, ako aj s majetkom, ktorý mesto užíva podľa osobitných predpisov. A taktiež kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií mesta, kontrola vybavovania sťažností a petícií, kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane nariadení mesta, kontrola plnenia uznesení mestského zastupiteľstva, kontrola dodržiavania interných predpisov mesta a kontrola plnenia ďalších úloh ustanovených osobitnými predpismi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM