JAB Rôzne

Porucha vedomia a v krvi až 3,64 promile: Tento chlapec sa stal rekordérom medzi mladistvými pacientmi v Spišskej!

S alkoholom sa stretávajú ľudia v každom veku. Výnimkou nie sú ani deti či tínedžeri. Svoje o tom vedia aj v spišskonovoveskej nemocnici. Tento chlapec sa stal rekordérom medzi mladistvými pacientmi v Spišskej za uplynulý rok!

Ilustračný obrázok k článku Porucha vedomia a v krvi až 3,64 promile: Tento chlapec sa stal rekordérom medzi mladistvými pacientmi v Spišskej!
Zdroj: TASR

Niekedy žiaľ mladí ľudia kvôli alkoholu končia až v spišskonovoveskej nemocnici. Zaujímalo nás, ako to bolo v tomto ohľade v roku 2015.

Podľa hovorcu siete nemocníc Svet zdravia Tomáša Kráľa, na detské oddelenie nemocnice v Spišskej Novej Vsi bolo minulý rok prijatých 17 detí pre intoxikáciu alkoholom. Prevládali však opäť dievčatá. Z celkového počtu ich bolo prijatých až jedenásť. Najmladšia pacientka mala len 13 rokov.

„Rekordérom za rok 2015 medzi mladistvými bol 18-ročných chlapec, ktorý mal v krvi 3,64 promile alkoholu a bol na naše oddelenie prijatý s poruchou vedomia. Jeho stav si vyžiadal dvojdňovú starostlivosť na Jednotke intenzívnej starostlivosti,“ uviedol Tomáš Kráľ.

Ako doplnil, za posledných 5 rokov sa počty detí hospitalizovaných pre intoxikáciu alkoholom na detskom oddelení v Spišskej pohybovali od 13 do 16 detí ročne. Najmladšou pacientkou vôbec, bolo iba osemročné dievčatko, ktorému namerali viac ako dva promile. Celkové prvenstvo medzi mladistvými si drží vtedy 17-ročný tínedžer s 3,66 promile alkoholu v krvi.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM