Krimi

Polícia: Skupina ľudí v Markušovciach napadla policajta mimo služby

Podľa polície skupina osôb v neďalekých Markušovciach obkolesila a fyzicky napadla policajta mimo služby!

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Skupina ľudí v Markušovciach napadla policajta mimo služby
Zdroj: TASR

Krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová uviedla, že k udalosti došlo v sobotu (12. novembra.) vo večerných hodinách na ulici Sv. J. Nepomuckého v Markušovciach (okres Spišská Nová Ves).

„Podľa doterajších zistení skupina osôb sa postavila do cesty idúcemu vozidlu, ktoré v tom čase viedol policajt mimo služby. V dôsledku toho musel vodič vozidlo zastaviť. Následne jeden zo skupiny kopal do vozidla, pričom vozidlo poškodil (predné svetlo, nárazník, zakrivená kapota). Vodič z vozidla vystúpil a osoby upozornil, aby upustili od konania. Zároveň opakovane uviedol, že je policajt. Na to skupina osôb muža obkolesila a fyzicky napadla.,“ uviedla Mésarová a dodala, že od útoku upustili až potom, keď začuli krik, že bola privolaná polícia.

Policajt mimo služby podľa hovorkyne utrpel pri útoku podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia, na vozidle mu bola spôsobená škoda najmenej 266 eur.

„Vyšetrovateľ OKP OR PZ SNV po skutku zadržal jednu z podozrivých osôb (19 r. mladík), ktorej vzniesol obvinenie za trestné činy útoku na verejného činiteľa, výtržníctva a poškodzovania cudzej veci. Obvinenému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Na preukázaní účasti na skutku ďalším osobám a ich obvinení polícia pracuje,“ dodala Mesárová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM