Krimi

Polícia rieši rodičov tínedžerov: Jeden vymeškal množstvo hodín, druhý týral zviera!

Rodičia z okresu Spišská Nová Ves, môžu skončiť za mrežami. Ako nás informovali muži zákona, obvinení boli z ohrozovania mravnej výchovy mládeže a hrozí im až dvojročné väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia rieši rodičov tínedžerov: Jeden vymeškal množstvo hodín, druhý týral zviera!
Zdroj: Webnoviny.sk

V prvom prípade sú stíhaní rodičia z Krompách (51,54), ktorí podľa polície v období od augusta 2012 do konca januára 2014 zanedbávali starostlivosť o výchovu svojho 16-ročného syna. „V uvedenom období ako aj v minulosti najmä v neskorých nočných hodinách sa najmenej v 7 prípadoch dopúšťal rôznej trestnej činnosti (porušovanie domovej slobody, krádež, poškodzovanie cudzej veci, týranie zvierat), v dvoch prípadoch išlo o zločin šírenie toxikománie a v 4 prípadoch sa dopustil rôznych priestupkov (proti občianskemu spolunažívaniu, proti verejnému poriadku a proti majetku),“ povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová a ako doplnila, rodičia sa tohto skutku dopustili aj napriek tomu, že za obdobný trestný čin boli v auguste 2012 právoplatne odsúdení.

V druhom prípade sú stíhaní rodičia zo Spišskej Novej Vsi (56,41), ktorí podľa polície aj napriek viacerým výzvam a upozorneniam zo strany školy, aby ich 15-ročný syn chodil riadne do školy, o to nedbali a tým mu umožnili viesť záhaľčivý život. „V školskom roku 2013/2014 vymeškal celkom 109 neosprave­dlnených hodín, čím vydali syna nebezpečenstvu spustnutia,” uzavrela Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM