Alexandra Kolínská Krimi

Policajti vykonali protidrogovú akciu Autobus: Roba (26) na stanici čakalo veľké prekvapenie!

Policajti počas zásahu Národnej kriminálnej agentúry zadržali Róberta (26) z Košíc a aj Pavla (26) z okresu Spišská Nová Ves. Protidrogová akcia polície mala názov Autobus.

Ilustračný obrázok k článku Policajti vykonali protidrogovú akciu Autobus: Roba (26) na stanici čakalo veľké prekvapenie!
Zdroj: TASR

V rámci protidrogovej akcie Autobus, ktorá prebehla v pondelok, zadržali príslušníci NaKA 26-ročného Róberta B. z Košíc a rovnako starého Pavla K. z okresu Spišská Nová Ves. Podľa zistení polície si mali z Českej republiky objednať približne jeden kilogram marihuany – s Pavlom sa dohodli, že ho budú distribuovať v košickom a spišskonovoveskom okrese.

Pre tovar podľa polície vycestoval Róbert B. a to pravidelnou medzinárodnou autobusovou linkou na trase Košice-Praha. Po návrate ho však na stanici čakalo prekvapenie, keď ho čakali policajti NaKA. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru SR Denisy Baloghovej zo zaisteného množstva drogy by bolo možné vyrobiť 2500 až 7000 obvykle jednorazových dávok a cena zaisteného množstva sa na čiernom trhu pohybuje od 5600 eur do 7000 eur.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry oboch mužov obvinil z drogovej trestnej činnosti, za čo im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. Vyšetrovateľ už podal podnet prokurátorovi na väzobné stíhanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM