JAB Krimi

Policajti opäť vyrážajú do ulíc: Vieme kedy si posvietia na Spišskú Novú Ves a okolie!

Vodiči, zbystrite pozornosť! Muži zákona opäť vyrážajú na cesty, aby si posvietili na dodržovanie dopravných predpisov. Kontrole sa však nevyhnú ani nemotoroví účastníci.

Ilustračný obrázok k článku Policajti opäť vyrážajú do ulíc: Vieme kedy si posvietia na Spišskú Novú Ves a okolie!
Zdroj: TASR

Kontrola objektívnej zodpovednosti v Spišskej Novej Vsi a okolí prebehne už zajtra. „Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Dôvod kontroly

Ako ďalej doplnil kontroly objektívnej zodpovednosti budú v stredu vykonané aj v okrese Michalovce a Košice-okolie. „Hlavným cieľom väčšieho počtu policajných hliadok je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a znížiť nehodovosť na cestách Aj napriek vykonávaným pravidelným kontrolám sa nájdu vodiči, ale aj cyklisti ktorý jazdia pod vplyvom alkoholu,“ doplnil Szabó.

Hrozivá bilancia…

V piatok popoludní si 59 policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície posvietilo na celý Košický kraj. „Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 117 priestupkov, z tohto počtu riešili až 110 priestupkov v blokovom konaní a 7 vybavili napomenutím,“ informoval košický hovorca. Podľa slov Szaboa najviac priestupkov riešili za nedodržanie predpísanej rýchlosti. Celkom ich bolo 56.

Kontrole sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, u nich sa policajti zamerali na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb, reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti a na priechody pre chodcov. Policajti kontrolovali aj dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a opačne. „Pravidlá porušili aj štyria cyklisti a dvaja chodci. U dvoch cyklistov zistili požite alkoholu,“ prezradil Szabó. Počas kontroly policajti zadržali jeden vodičský preukaz a za zlý technický stav tri osvedčenia o evidencii vozidla. „Dva priestupky policajti riešili oznámením na dopravný inšpektorát,“ uzavrel hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM