Erik Bojničan Správy

Policajti avizujú celokrajskú kontrolu: Chodci a arogantní vodiči sa majú mať na pozore, vieme kedy!

Policajti si podľa ich slov idú v Košickom kraji posvietiť arogantných vodičov, nedisciplinovaných chodcov a tých vodičov, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov. Kedy je treba byť na pozore?

Ilustračný obrázok k článku Policajti avizujú celokrajskú kontrolu: Chodci a arogantní vodiči sa majú mať na pozore, vieme kedy!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako uviedol hovorca KR PZ v Košiciach Alexander Szabó policajti jednotlivých okresných dopravných inšpektorátov v Košickom kraji s cieľom pozitívneho ovplyvnenia aktuálneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie v cestnej premávke, vykonajú 20. novembra 2015 osobitnú kontrolu.

Počas nej sa policajti podľa hovorcu zamerajú na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinnosti vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, najmä v obciach. Ako ďalej prezradili muži zákona, kontrolovať budú aj dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlosti jazdy vozidiel a na predchádzanie a spôsob jazdy.

„Voči vodičom a tým účastníkom cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom, nedisciplinovaným chodcom a tým vodičom, ktorí bezohľadne predchádzajú chodcov a cyklistov, budeme postupovať represívnym spôsobom,“ uzavrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM