Peter Handzuš Hokej

Po základnej časti Poprad so 101 bodmi

V poslednom kole základnej časti hokejovej extraligy Poprad získal tri body, no v tabuľke už vyššie neposkočil a play-off začne domácimi zápasmi proti Trenčínu v piatok a sobotu.

HK AutoFinance Poprad – MHC Mountfield Martin 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 11. Takáč, 17. Strömberg, 22. Svitana, 45. Balán – 24. Galamboš, 59. Zeliska. Rozhodovali: D. Konc – M. Valach, Zvrškovec, vylúčenia: 5:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2105 divákov.

Zostavy:
HK AutoFinance Poprad: Melicherčík – Pentikäinen, Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Kramár, D. Brejčák – Vandas, Koskinen, Kuľha – Svitana, Balán, Vaic – Svačina, Kroták, Rapáč – Škovira, Stromberg, Takáč.

MHC Mountfield Martin: Volentier – Macejka, Brcko, Škumát, Výborný, Zukal, Leško – Sobota, Galamboš, Važan – Kriška, Cíger, Fadrný – Macejka, Zeliska, Ižvolt – Themár, Vartovník, Tupý.

Úvodnému buly predchádzala slávnosť, počas ktorej domáci klub ocenil útočníka Ľubomíra Vaica za odohranie 400-stého extraligového stretnutia. Aj keď vstupné na duel s Martinom bolo za symbolický 1 cent, popradská aréna bola napriek tomu poloprázdna. Prvé príležitosti Kuľhu, Strömberga a na druhej strane Krišku a Fadrného gól nepriniesli, rovnako jalové boli aj úvodné presilovky oboch súperov. V 11. minúte sa však domáci vyrojili do protiútoku, ktorý zakončil strelou Škovira, Volentier neudržal puk, ktorý za jeho chrbát dorazil Takáč – 1:0. V 17. minúte zvyšoval rovnaký útok na 2:0, keď Škovira prekabátil celú martinskú obranu a Strömberg pohodlne zasunul puk do opustenej bránky.

Hneď v úvode prostredného dejstva sa Vaic pohral s hosťujúcou obranou a bol to tentoraz pre zmenu Svitana, ktorý poľahky doklepol puk za čiaru – 3:0. Že to však domáci nebudú mať až také jednoduché im pripomenul Galamboš o dve minúty neskôr, keď po úniku dvoch na jedného znížil vo vlastnom oslabení.

Úvod záverečnej časti okorenil najskôr pästný súboj Vandasa s Tupým, po ktorom sa opäť dostali k slovu domáci. Kovačevič vysunul do brejku Balána, ktorý aj keď tiesnený Škumátom chladnokrvne zakončil – 4:1. V 45. minúte mal Galamboš na hokejke druhý gól Martina, ale jeho blafák v nájazde Melicherčík zneškodnil. Minútu pred koncom ešte korigoval prehru Martina na konečných 2:4 Zeliska.

Text: TASR Foto: Branislav Babjak Video: Peter Handzuš

Po základnej časti Poprad so 101 bodmi
1
Galéria
pp-mt
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM