JAB Rôzne

Aké sú plány na sídlisku Tarča? Mestský výbor určil hlavné úlohy na tento rok

Na známom spišskonovoveskom sídlisku Tarča zasadal mestský výbor. Pozrite si, čo má v pláne na rok 2018.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú plány na sídlisku Tarča? Mestský výbor určil hlavné úlohy na tento rok
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vám priniesli plány na rok 2018, ktoré si stanovili členovia mestského výboru na najväčšom sídlisku v našom meste. V našom novom článku sa však teraz pozrieme bližšie na plány mestského výboru na sídlisku Tarča.

Ako nám prezradil jeho predseda Vladimír Jančík aj tu trápi dlhodobo obyvateľov hlavne nedostatok parkovacích miest a problémová doprava na niektorých uliciach v takzvaných slimákoch. Aj na samotnom zasadnutí obyvateľ Dubovej ulice poukázal na problémovú dopravu na tejto ulici, od prejazdu automobilov ulicou až po problémové parkovanie. Ako riešenie pri problémovom prejazde ulicou navrhol zúženie ostrovčeka so zeleňou.

Keďže s takýmto problémom sa mestský výbor stretáva po celom sídlisku, kde sa tieto „slimáky“ nachádzajú, daná vec bola stanovená ako hlavná úloha pre rok 2018. Okrem toho však výbor určil na tento rok aj ďalšie úlohy. Prinášame vám ich v našom prehľade.

Hlavné úlohy na rok 2018:

1.Vybudovanie nových parkovacích miest a vyriešenie dopravnej situácie v tzv. slimákoch na Javorovej ul. (hlavná priorita), Lipovej ul., Dubovej ul., Gaštanovej ul., Topoľovej ul.

2.Vypracovanie projektu revitalizácie mestského parku na sídlisku Tarča.

3.Dokončenie hniezd pre kontajnery (komunálny a separovaný odpad) na sídlisku Tarča (dlažba, oplotenie, výsadba okrasných kríkov okolo hniezd).

4.Osvetlenie nového detského ihriska a basketbalového ihriska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM