JAB Kultúra

Peter Bič a spol. roztancovali námestie: V Spišskej si odbili premiéru

Skupinu Peter Bič Project netreba snáď nikomu predstavovať. V sobotu mali premiéru aj v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Peter Bič a spol. roztancovali námestie: V Spišskej si odbili premiéru
Foto: Jana Buvalová

V rámci celodenného programu v sobotu My sme Spišská, bola hlavnou témou myšlienka východňare- východňarom. Zlatým klincom programu bola košická kapela Peter Bič Project. Skupina je vedená známym gitaristom Petrom Bičom a ich skladbu Hey Now pozná každý a nielen na Slovensku. V roku 2012 tento hit prerazil aj v Dánsku a Spojených štátoch.

Speváci Dáša Kostovčik a Ivo Bič zaspievali hity aj na námestí v Spišskej Novej Vsi. Predstavili aj svoj nový song Holiday. Atmosféra na námestí bola úžasná: Spišiaci tancovali, spievali a zabávali sa so skupinou.

Keďže sa blíži leto čas festivalov, ale aj dovoleniek spýtali sme sa, čo hudobníkov cez leto čaká a či si nájdu čas aj na dovolenku.

„Čaká nás veľa, veľa festivalov po celom Slovensku, ale aj na východe v rámci My sme,“ povedala nám speváčka Dáša „Pripravujeme nové pesničky, točíme videoklip, máme nový hit, ktorý je celkom úspešný aj v rádiách, čo nás teší a chystáme na jeseň turné Made in Slovakia Peter Bič Project,“ doplnil Peter Bič.

Keďže koncertov je veľa dovolenku si museli naplánovať na jeden termín, aby si stihli aj oddýchnuť. Dovolenkovať začnú koncom tohto mesiaca.„Vlastne ešte neviem, kam idem. Nemám ešte potvrdený zájazd," zdôveril sa nám Peter. Určite by to malo byť Turecko, alebo Cyprus.

Dôvod prečo si vybral práve tieto destinácie je jednoduchý.,,Nič iné voľné už nebolo.“Na otázku, čo počúvajú, alebo kto je ich vzorom zo svetovej muziky sa zhodujú. „Máme široký záber, čo sa týka hudby. Od Erica Claptona, starých blúzmenov , džes, fanky až po modernú, tanečnú hudbu .Počúvame napríklad Katy Perry. Snažíme sa nasávať kus modernosti, takže všetko čo je kvalitné, ale aj nekvalitné, aby sme vedeli kam cesta nevedie.“

Keďže bola u nás skupina Peter Bič Project prvý raz, zaujímalo nás, či k nám ešte prídu. „Do Spišskej prídeme veľmi radi keď nás pozvete,“ uzavrel Peter Bič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM