JAB Rôzne

Pekné strávenie času je na nich isté: Novovešťania, o týchto podujatiach je dobré vedieť

Doprajte si pekné chvíle aj vy. Naša redakcia vám prináša výber tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa uskutočnia v Spišskej počas tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Pekné strávenie času je na nich isté: Novovešťania, o týchto podujatiach je dobré vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Vesmír očami detí

do 20. marca , Spišské osvetové stredisko

Aj tento rok majú návštevníci Spišského osvetového strediska možnosť vidieť vesmír očami detí prostredníctvom výtvarnej formy. Vystavené sú diela detí z celého Spiša rôznych vekových kategórií. Diela detí z materských a základných škôl si môžete pozrieť v pracovné dni v čase od 7:30 do 15:30 hod.

Snehová kráľovná: Tajomstvo ohňa a ľadu

28. februára 2018 o 10:00, kino Mier

Hlavnou hrdinkou príbehu je opäť odvážna Gerda, ktorá porazila Snehovú kráľovnú a oslobodila svojho brata Kaia. Vďaka tomu sa z nich stali tak trochu rozprávkové celebrity. Kým Gerda to berie s nadhľadom, zasnený Kai sa o niečo horšie vyrovnáva so svojou popularitou, keď mu pri nohách pravidelne omdlievajú mladé dievčatá. Aby si od tejto slávy trochu oddýchli, vydávajú sa do hôr za svojím kamarátom trollom Ormom, kde na nich čaká poriadne dobrodružstvo.

Včielka Maja 2: Sladké hry

1. a 2. marca 2018 o 10:00, kino Mier

Ďalšia prázdninová rozprávka v kine Mier. Včielka Maja poletí za Jej Veličenstvom včeľou Cisárovnou poprosiť o to, aby sa jej úľ mohol zúčastniť slávnych Sladkých Hier. Včelia Cisárovná Maji vyhovie, ale ak Maja prehrá, jej úľ príde o všetky zásoby medu. Podarí sa Včielke Maji a jej kamarátom Sladké hry vyhrať?

Jarný ZOO krúžok

2. marca 2018 o 9:00, pavilón Aquaterra

Koniec prázdnin budú môcť stráviť najmenší aj v zoologickej záhrade. Práve tam bude prebiehať v piatok doobeda jarný krúžok tentokrát zameraný na Naše lesy. Krúžok bude spojený s tvorivou dielňou a deti môžete prihlásiť prostredníctvom mailu zoo.

13. Ples CVČ a MKC

2. marca 2018 o 16:30, koncertná sála Reduty

Veľa zábavy, tanec, hudba, spev aj súťaž masiek. Jarné prázdniny už tradične ukončí detský ples, ktorého 13. ročník sa uskutoční v koncertnej sále Reduty v piatok. Pre deti je okrem iného aj pripravený zábavno-rozprávkový program Z rozprávky do rozprávky a nebude chýbať ani tombola.

Až tri v taňcu na vedermaňcu

2. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V minulosti, no i v súčasnosti, v každej dedine boli a sú muži, ktorým máloktorá dievka – a veru aj nejedna žena – dokázala odolať. A najhoršie, čo sa takému mladému playboyovi môže stať je, že sa zaľúbi… Autor zasadil svoj komediálny príbeh – Až tri v taňcu na Vidermaňcu – do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste.“ Ľúbostný trojuholník zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí je pripravený na piatok večer.

Vínohľady

3. marca 2018 o 17:00, čajovňa Alchýmka

Sobotu si môžete spríjemniť autorským čítaním básní a textov od troch mladých spisovateľov. Terézia Janikovská, Maroš Mariančík a Dominik Bačkay vás vtiahnu do sveta pera, myšlienok a pocitov, ktorý vo vás zanechá emocionálnu stopu. Počas tohto podujatia vám predstavia ich prvú básnickú zbierku “Poľné kvety” o mladosti, láske a kráse každodenného života. Akciu bude otvárať a zatvárať nádherný spev Veroniky Kacvinskej a večerom vás bude sprevádzať Simona Hovančíková.

Tlmočník

3. a 4. marca 2018 o 19:00, kino Mier

Svojrázne roadmovie o dvoch pánoch, ktorí cestujú krížom cez Slovensko, aby spoznali pravdu o vlastnej minulosti. Oscarový režisér a publikom milovaný český filmár Jiří Menzel v novej snímke stvárnil asketického tlmočníka Aliho. Jeho partnera, rakúskeho učiteľa a bonvivána so slabosťou pre alkohol a pekné ženy, si z chuti zahral popredný rakúsky herec Peter Simonischek, nositeľ Európskej filmovej ceny Felix za najlepšieho herca roku 2016 za nemeckú komédiu Toni Erdmann, ktorá bola nominovaná aj na Oscara.

Palculienka

4. marca 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude v Spišskom divadle opäť patriť deťom. Tešiť sa môžu na jednu z najkrajších rozprávok od svetoznámeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena, ktorá je príbehom maličkej dievčinky, ktorá sa zrodila z kvetu. Palculienka je jemná a krehká bytosť, sa v novom a veľkom svete cíti stratená. Ako dopadne jej putovanie za šťastím sa dozviete na konci týždňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM