JAB Správy

Parkovisko, či nový nákupák na sídlisku Západ? To je len pár horúcich tém výboru

Prvé zasadnutie mestského výboru na sídlisku Západ prinieslo okrem nového člena aj určenie si hlavných úloh na rok 2016. Pribudne na sídlisku nové parkovisko aj nová predajňa?

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko, či nový nákupák na sídlisku Západ? To je len pár horúcich tém výboru
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý krát v novom roku zasadal aj mestský výbor na sídlisku Západ1 v Spišskej Novej Vsi. Aké zmeny nastali a aké priority si stanovil na tento rok sme sa pýtali jeho predsedu Adnana Akrama. „Na začiatku zasadnutia som mal česť predstaviť nového člena mestského výboru pána Jána Petríka, známeho autora a obyvateľa sídliska, ktorý nahradil bývalú členku pani Horváthovú .Už na prvom zasadnutí sa aktívne pripojil k diskusiám a verím, že jeho účasť na výbore bude prospešná pre nás všetkých,“ povedal Akram.

Ako Akram uviedol čo sa týka hlavných úloh z pragmatického hľadiska, keď prebieha proces ich stanovovania musí mestský výbor dohliadnuť čo je reálne možné spraviť, keďže rozpočet schválený mestským zastupiteľstvom určuje mantinely realizovateľnosti.

„Tento rok, pravdepodobne pribudnú na sídlisku ďalšie parkovacie miesta a pokračovať budeme aj s oplotením okolo kontajnerov. Ako stále úlohy máme kompletnú rekonštrukciu ulíc Strojnícka, Stolárska a Kováčska. Ak sa to podarí budeme sa môcť pýšiť, že máme kompletne nové cesty po celom sídlisku,“ doplnil predseda mestského výboru.

Podľa jeho slov ďalšou úlohou sú aj nové chodníky, ktoré budú reálne až o rok, keďže nie je priestor v rozpočte na ich realizáciu. „Investície do mestských komunikácii budú prioritne sústredene tento rok na vybudovanie cyklotrasy pri Hornáde. Verím, že o rok sa nájdu financie aj na ihriská,“ spomenul Akram.

Počas zasadnutia, členovia mestského výboru, taktiež jednohlasne vyjadrili súhlas s obchodným zámerom postaviť predajňu jednej z nemenovaných obchodných sietí na sídlisku oproti kostolu na Duklianskej ulici. „Členovia výboru súhlasia s výstavbou novej predajne, požadujeme však doriešenie dopravnej situácie,“ uzavrel Adnan Akram.

Hlavné úlohy na rok 2016/2017

  • 1.Vybudovanie parkoviska medzi Hrnčiarskou a Stolárskou ulicou
  • 2. Rekonštrukcia chodníkov na ulici Tkáčska 1,2,3 a Kolárska 2,4,5
  • 3. Rekonštrukcia ciest Kováčska, Strojnícka, Kolárska
  • 4.Zriadiť oplotenie všetkých kontajnerov na sídlisku

Môže vás zaujímať:

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM