JAB Iné športy

Parádny kúsok mladíka na bicykli: V Spišskej preskočil cez osem ležiacich ľudí!

Cyklotrialista Ján Kočiš predviedol Novovešťanom nevídané kúsky. Na bicykli preskočil osem ľudí ležiacich vedľa seba. Za svoj výkon zožal potlesk a uznanie.

Ilustračný obrázok k článku Parádny kúsok mladíka na bicykli: V Spišskej preskočil cez osem ležiacich ľudí!
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Výkon v Spišskej bol obdivuhodný a Janko si počas šou vyslúžil potlesk aj pár obdivných výkrikov či pohľadov. Obdiv si určite zaslúžil už aj preto, že počasie veľmi neprialo a pred exhibíciou výdatne popršalo čím sa podmienky na trial šou dosť zhoršili. No nakoniec všetko dobre dopadlo a Novovešťania si Janka Kočiša a jeho umenie doslova vychutnali.

Okrem skokov na bicykli Janko ukázal, že je aj veľký showman. Po skokoch s rozbehom či z miesta cez prekážky využil aj svoje publikum. Na chvíľu sa stalo jeho živými prekážkami. Skoky začínal cez jednu slečnu, šou ukončil preskokom cez osem ľudí. Na živú prekážku sa dal nahovoriť iba jeden chlap. Dievčatá boli odvážnejšie.„Bolo to úžasné, chvíľami som myslela, že je so mnou amen,“ povedala Lívia.Trošku dvojzmyselný význam malo vyjadrenie Martiny, ktorá sa tiež dala preskočiť na bicykli. „Bol to super pocit, ležať tam pod ním. Bol super.“

Tvrdo na sebe maká , aby bol najlepší

Ján Kočiš (24) je rodák z Popradu a je 11-násobný majster Slovenska a majster sveta z roku 2011 v kategórii senior. Ako nám povedal tomuto športu sa venuje od svojich 12 rokov. Najskôr to bolo o zábave a frajerine . Teraz patrí medzi tých najlepších na svete. Momentálne je najlepší Slovák v kategórií Elite, čo je najvyššia kategória, aká sa môže jazdiť.

„Súťažím tam s chalanmi, ktorí boli niekedy môj vzor a videl som ich iba na videu,“ povedal Ján.„Dnes však už bojujem s nimi o najlepšie pozície a snažím sa držať v prvej desiatke najlepších vo svete ,“ doplnil.Ako prezradil tvrdo na sebe pracuje.Trénuje dvoj až trojfázovo, aby dosiahol vytúžené méty. Na majstrovstvách Európy skončil tento rok desiaty. Začiatkom septembra ho čakajú majstrovstvá sveta v triale v Nórsku.

K trialu sa dostal náhodou

Zaujímalo nás aj ako sa dostal vlastne k takémuto športu. Odpoveď dosť prekvapila. „O cyklotriale som sa dopočul prvý raz vďaka jednej partii na sídlisku v Poprade, kde som vyrastal. K prvému bicyklu som sa dostal trošku netradične a to tak, že som ho vymenil za gitaru, ktorá doma stála a naberala na seba prach, lebo nikto na nej nehral,“ zaspomínal trialista. ,,Mal som 12 rokov keď som mal svoj prvý prerobený BMX bicykel a tak sa začala moja dráha,“ doplnil.

Časom sa zapísal v Popradskom klube. Do reprezentácie sa dostal v roku 2009, kedy vycestoval prvýkrát na Majstrovstvá sveta, ako plnohodnotný reprezentant. Skončil 14 v kategórii senior. O rok neskôr sa zúčastnil Majstrovstiev sveta v Španielsku a Taliansku kde skončil celkovo desiaty.

„S výsledkami som nebol veľmi spokojný, tak som začal na sebe makať ešte viac. Snaha sa vyplatila v roku 2011 som vyhral titul Majstra sveta v kategórii senior. Veľká radosť a zároveň ďalšia motivácia,“ priznal sa Kočiš. Následne sa zúčastnil prvý krát majstrovstiev UCI. ,,V rankingu svetového pohára som skončil celkovo siedmy, no najlepší výsledok som mal 5 miesto vo Val- d´Isere, ktoré si najviac vážim v doterajšom pôsobení,“ uzavrel.

Show Jána Kočiša majstra sveta v triale
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM