JAB Rôzne

Parádne auto v Spišskej strhlo veľkú pozornosť: V meste sa objavil lincoln, v akom sa vozil Elvis Presley!

Okamžite strhol na seba pozornosť. V Spišskej Novej Vsi ste mohli na vlastné oči uzrieť takmer šesťmetrový lincoln, na akom sa vozil kráľ rock 'n' rollu Elvis Presley či americký prezident John Fitzgerald Kennedy. Ide o jediný model na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Parádne auto v Spišskej strhlo veľkú pozornosť: V meste sa objavil lincoln, v akom sa vozil Elvis Presley!
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko vzácnych a raritných kúskov áut z celého sveta sa zišlo priamo v Spišskej Novej Vsi pred budovou Reduty. O veľkú pozornosť medzi ľudmi sa postaral aj biely krásavec značky Lincoln, ktorý bol neprehliadnuteľný svojimi rozmermi.

Takmer päťdesiatka veteránov z celého sveta potešila oči nejedného obyvateľa Spišskej Novej Vsi v v piatok popoludní. Najstaršie auto značky Ford malo 88 rokov a kedysi patrilo medzi obľúbené autá ako policajtov, tak i mafiánov. Poriadnou raritou bol však biely lincoln, ktorý dorazil na miesto síce medzi poslednými, no zožal snáď najväčší úspech.

Takmer 6-metrová loď

Takmer šesťmetrová loď, ako ho nazval jeho majiteľ Jozef Svinčák z Humenného, pútala pozornosť nie iba svojimi rozmermi, ale aj históriou.

Ako nám prezradil pán Jozef, ide o jediný model, ktorý existuje na Slovensku. Patrí medzi najväčšie sériovo vyrábané kabriolety na svete a je považovaný za najťažší mestský automobil vyrobený v Amerike po druhej svetovej vojne. Tento dvojdverový tátoš má 315 konských síl, dĺžku 5,7 a šírku viac ako dva metre.

Napriek tomu, že je to americké vozidlo, súčasný majiteľ si ho doniesol do svojej zbierky pred dvomi rokmi z Talianska. „Bol celý do poslednej súčiastky rozobratý a poskladaný. Toto je jeho druhá akcia, ktorej sme sa na ňom zúčastnili,“ povedal hrdý majiteľ.

Slávne osobnosti

Aj keď nám jeho cenu majiteľ neprezradil, o tom, že je vášnivý milovník a zberateľ veteránov svedčí fakt, že toto je jeho 25-ty kúsok v jeho garáži. „Niektoré už odišli, iné ešte mám. Ja som taký, že chcem vyskúšať rôzne modely áut,“ priznal s tým, že okrem veteránov vlastní aj auto na bežné používanie. Na otázku, či nebude využívať svojho krásavca bežne napríklad na nákupy, odpovedal. „S lincolnom na nákupy chodiť nebudem, hoci má veľký kufor nie je stavaný na naše úzke a rozbité cesty.“

Zaujímavosťou je, že presne takýto model vlastnil aj kráľ rock ‚n‘ rollu Elvis Presley či americký prezident John Fitzgerald Kennedy, ktorého v ňom v roku 1963 zastrelili.

Jediný model na Slovensku môžete na vlastné oči obdivovať podrobnejšie v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Čo ponúkne jún v Spišskej? 10 podujatí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti

Po úspešnej premiére opäť zažijeme Dni humoru: Do mesta zavítajú aj Ivan Mládek a Ander z Košíc

Biely krásavec v uliciach Spišskej: V meste sa ocitol takmer 6-metrový lincoln
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM