JAB Rôzne

Osviežujúci drink, ktorý treba vyskúšať: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na spišskonovoveských terasách

Počas letných mesiacov nie je na škodu si v príjemnom počasí posedieť v meste na terasách a ochutnať zaujímavé nápoje. V Spišskej Novej Vsi sme našli všakovaké drinky, my sme sa zamerali na tie menej tradičné. Ktoré teda zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Osviežujúci drink, ktorý treba vyskúšať: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na spišskonovoveských terasách
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Džbán ľadový čaj

Medzi nevšedné nápoje tejto sezóny v Spišskej Novej Vsi zaručene patrí nápoj, ktorý osvieži a dodá telu aj veľa vitamínov. Pol litrový džbán obsahuje kúsky pomaranča, grepu, jablka či citrónu. Ak nie ste práve priaznivcom ovocia, v Richtárovom dvore na námestí nájdete aj ďalší osviežujúci zaujímavý nápoj, ktorého súčasťou je nastrúhaná šalátová uhorka.

Fruit punč

Ďalší podnik z centra Spišskej láka zákazníkov na osviežujúci mix s názvom Fruit punč. Nápoj tvorí pomarančový a grepový džús s citrónovou šťavou. Správnu farbu a zaujímavú chuť tomu dodáva červený sirup – grenadína. Tento nápoj si môžete vychutnať v pizzerii Garage.

Zázvorová limonáda

Zázvor má veľa pozitívnych účinkov na zdravie. Nečudo, že na jednej z novoveských terás si môžete vychutnať aj zázvorovú limonádu. Okrem hlavnej ingrediencie zázvoru súčasťou limonády je aj cukrový sirup, ktorý si reštaurácia vyrába sama. Tento trojdecový osviežujúci a chuťou zaujímavý nápoj vám ponúknu v reštaurácii Zbrojoš.

Red slip

Na terase reštaurácie a pizzérie Sezóna je najobľúbenejším nápojom podľa slov personálu nápoj s názvom red slip. Tento osviežujúci letný nápoj je zložený z ovocných štiav, ako je grepová a ananásová šťava. Červenú farbu a sladkastú chuť dodáva jahodový sirup.

Limonáda s bio sirupom

Keď v lete limonádu, tak len s bio sirupom. Rôzne príchute osviežujúcej limonády si môžete dopriať na terase Nostalgie. Základom pollitrového, alebo litrového nápoja podávaného v sklenenom džbániku je bio sirup rôznych príchutí. Višňová, jablková, hroznová, černicová, grepová, bazová či dokonca limonáda s príchuťou granátového jablka určite osvieži v letných dňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM