Jozef Legéň Správy

Oslavy 10-teho výročia vstupu do EÚ: Pozrite si, na čo sa môžete tešiť v Spišskej!

Aj v Spišskej Novej Vsi si pripomenieme jubilejné výročie vstupu Slovenska do Európskej únie (EÚ). Tešiť sa môžete na bohatý a pestrý program. Pozrite sa, čo všetko na vás počas osláv čaká.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy 10-teho výročia vstupu do EÚ: Pozrite si, na čo sa môžete tešiť v Spišskej!
Zdroj: TASR

Už je to desať rokov, čo je naša krajina členom EÚ. Pri tejto príležitosti si aj v našom meste budete môcť užiť oslavy tohto jubilea. Na Radničnom námestí sa uskutočnia 14. mája a pre divákov je počas nich pripravený skutočne pestrý program. Ten sa začne o 9.00 v Koncertnej sále Reduty diskusiou s predstaviteľmi Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Na Radničnom námestí bude program pokračovať od 11.00 do 15.00, kedy sa diváci môžu tešiť na program plný zaujímavých európskych súťaží či koncert známej kapely Chiki liki tu-a.

Okrem toho je pre študentov pripravená súťaž Spoznaj Európu vo svojom meste – EU City Hunt – založená na hľadaní projektov, ktoré boli v meste realizované za podpory EÚ. Táto súťaž bude vyhodnotená počas programu, ktorý sa v poobedňajších hodinách prenesie opäť do priestorov Koncertnej sály.

Na svoje si prídu aj milovníci európskeho filmu, keďže od 16.00 hodiny bude premietaný francúzsky film Veľké preteky o 40-ročnom nadšencovi cyklistiky, ktorý sa rozhodne splniť si svoj celoživotný sen a zapojí sa do pretekov Tour de France.

Program:

9:00 – 10:00

Miesto: Koncertná sála Reduty
Program: Diskusia s predstaviteľmi Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku

11:00 – 15:00

Miesto: Radničné nám. pri Redute
Program: Interaktívne hry a súťaže
Koncert Chiki liki tu-a

16:00 – 18:00

Miesto: Koncertná sála Reduty
Program: Premietanie filmu Veľké Preteky
Výstava – Práva občana EU

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM