JAB Rôzne

Originálny festival na skok od Spišskej: Tešiť sa môžete na Kollárovcov, Sám Sebou aj Heľenine oči

Pre priaznivcov folklórnej ale aj rockovej hudby máme dobrú správu. Už o niekoľko dní vypukne jedinečný festival len na skok od Spišskej. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Originálny festival na skok od Spišskej: Tešiť sa môžete na Kollárovcov, Sám Sebou aj Heľenine oči
Zdroj: Slavomír Vavrek

Netradičná kombinácia hudobných žánrov, zaujímavý názov a už druhý ročník originálneho festivalu privíta všetkých priaznivcom folklórnej a rockovej hudby.

Zvučné mená

30.júla sa bude konať v neďalekom Jamníku na futbalovom ihrisku Kobuľa fest 2016. Podľa slov jedného z organizátorov, po úspešnom prvom ročníku tento rok prinesie opäť vystúpenia zvučných mien z oblasti folklórnej, či rockovej hudby. Tešiť sa môžete aj na množstvo detských atrakcií.

Čítajte tiež: Song, ktorý treba vidieť: Vznikol chytľavý letný hit v spišskom nárečí, VIDEO

O bohatý program sa postarajú hudobné skupiny Kollárovci, Helenine oči, Sám Sebou, AC/DC revival, Muzikanci Raslavicke, Čačinare, Karavana, Fiala, či folklórny súbor Jamníčan. Po sprievodnom programe bude nasledovať disko zábava o ktorú sa postará kapela Crazy a DJ Steve-B.

Kobylia hora

Zaujímalo nás však aj, odkiaľ vznikol tento názov festivalu aj prečo práve takáto kombinácia hudobných žánrov ? „Názov Kobuľa fest vychádza z kopca, ktorý je pre obec Jamník typický. Nesie názov Kobylia hora, ale občania Jamníka ho nazývajú Kobuľa hura, " vysvetlil organizátor.

Čítajte tiež: Udalosť roka v našom meste sa už blíži: Spišské trhy odokryli svoje lákadlá!

Ako doplnil spojenie folklóru a rockovej hudby vzniklo preto, že v našom regióne sú tieto dva hudobné žánre populárne. „Toto spojenie zaujíma širšiu poslucháčsku základňu a tým pádom si na festivale každý nájde to svoje obľúbené,“ uzavrel.

Ako to vyzeralo minulý rok si môžete pozrieť v našej galérii.

Takáto atmosféra vládla na vlaňajšom ročníku Kobuľa festu
6
Galéria
Zdroj: Slavomír Vavrek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM