Správy

Okresný súd v Spišskej má novú posilu: Zoznámte sa so ženou, ktorú prezident vymenoval na dôležitý post

Stala sa novou posilou Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi. Na dôležitý post ju v prvý deň nového týždňa vymenoval prezident Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd v Spišskej má novú posilu: Zoznámte sa so ženou, ktorú prezident vymenoval na dôležitý post
Zdroj: TASR

Hlava štátu v pondelok vymenovala na návrh Súdnej rady 14 nových sudcov bez časového obmedzenia. Ide o tretiu skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti.

Novým sudcom prezident zaželal, aby sa im podarilo stať sudcovskými osobnosťami. Pripomenul, že do funkcií nastupujú v komplikovanom období. „Už musíme vnímať naozaj vážnu stratu dôvery občanov vo svoj štát. Stratu dôvery vo vládu zákona a rovnosť pred zákonom,“ vyhlásil Kiska s tým, že práve súdnictvo a sudcovia budú mať vážny podiel na tom či sa tento trend podarí obrátiť.

Sudkyňou sa stala aj Denisa Hiščáková. Sudcovský talár bude obliekať na spišskonovoveskom okresnom súde.

V dnešných časoch, keď je viera ľudí v štát oslabená, je podľa Kisku dôležité, aby sudcovia vykonávali svoju prácu profesionálne, poctivo, nezávisle a s pokorou. Novým tváram v sudcovských talároch pripomenul, že sú súčasťou generačnej obmeny sudcov. Očakáva, že budú generáciou ochotnou a schopnou odpovedať na nedôveru a kritiku väčšou otvorenosťou, ochotou počúvať a hľadať lepšie riešenia problémov, ktorým sudcovská profesia čelí.

„Noví sudcovia, samozrejme, budú posilou, pretože sú tam prázdne miesta na jednotlivých súdoch, takže dúfajme, že sa spustí výkon spravodlivosti," zhrnula svoje očakávania predsedníčka Súdnej rady Jana Bajánková.

Denisa Hiščáková sa stal novou sudkyňou Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM