Oliver Buza Basketbal

Odtrhnú Spišiačky liptovskú „Ružu“?

Basketbalistky spišskonovoveského Ruconu čaká v nedeľu zápas s prívlastkom existenčný. Ak si chcú udržať nádej na prvú štvorku, ktorá sa po základnej dvojkolovej časti oddelí od zvyšku peletónu a vytvorí spolu s prvými štyrmi družstvami maďarskej ligy nadnárodné play - off, musia zdolať Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Odtrhnú Spišiačky liptovskú „Ružu“?
Foto: Jozef Kožár

„Taký cieľ sme si dali a ten aj chceme splniť,“ načal debatu pred megašlágrom sezóny GM Spišiačok Róbert Šimkulák. „Tohoročný systém ligy je veľmi zaujímavý. Po našej základnej dvojkolovej časti sa liga rozdelí na prvú štvorku a zvyšok. Kvarteto najlepších z našej ligy sa pripojí k top štvorke z Maďarska a opäť dvojkolovo vyselektujú štvorku ktorá si to rozdá o akýsi nadnárodný titul. Po odohratí týchto zápasov sa elitná slovenská štvorka vráti späť na Slovensko a odohrá s prvými štyrmi, ktorí tu medzitým ostali a hrali medzi sebou zápasy o umiestnenie pred play – off, slovenskú vyraďovačku klasickým systémom 1 – 8, 2– 7, atď. Teoreticky sa teda môže stať, že piaty po základnej časti sa nakoniec môže stať majstrom SR,“ vysvetľuje zložitý, no atraktívny systém Šimkuľák.

Ružu môžeme zdolať len agresívnou obranou

„Na zápas sa pripravujeme zodpovedne a s plnou vážnosťou,“ pokračoval v debate o nedeľnom zápase kouč Ruconu Dávid Demečko. „Do stredy to bola kondično – herná príprava, od štvrtku zaradíme do prípravy aj špecifické taktické prvky. Verím, že na "Ružu“ ušijeme dobrú taktiku a že sa po zápase budeme usmievať my. Ak podáme taký výkon ako proti Good Angels o výsledok nemám obavy. Ružomberok má hru postavenú na agresívnej obrane, tá naša musí byť ešte agresívnejšia, tam vedie cesta k úspechu. Na stretnutie stále nemôžu nastúpiť dlhodobí maródi Nagyová s Letkovou, Jalčová má síce drobné problémy urobíme však všetko preto, aby bola k dispozícii. Hrať bude aj Lásková, všetky baby sa na zápas tešia,„ dodal lodivod "Novejši“. „Veru tešíme sa. V kabíne vládne skvelá atmosféra aj keď priznávam nervozita tam je a bude smerom k zápasu stúpať, ale tak by to malo pred dôležitým zápasom byť,“ pridáva svoju čriepku do predzápasovej mozaiky krídelníčka Sp.Novej Vsi Katarína Petríková. A aký recept by na Liptáčky zvolila ona? „Na to máme trénerské duo. My budeme pozorne počúvať, čo nám pred zápasom povedia a potom to na palubovke hlavne musíme dokonale zrealizovať. No podstatná bude podľa mňa obrana. Tam sa zlomí zápas“. Katke to v posledných stretnutiach celkom bodovo sypalo. A nebola by proti, aby v nastúpenom trende pokračovala i v nedeľu podvečer. „Jasné, že by som bola rada ak by som liptovský kôš zaťažila čo najviac bodmi. Podstatné však bude ako zahráme ako kolektív, musíme zabrať hlavne v defenzíve a potom je jedno kto dá koše. Chceme však "Ružu“ zdolať a verím, že nám v tom pomôže plná hala," odhodlane dodala.

Zápas začína v nedeľu 9.12.2012 o 16­.00 hod.

Oliver Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM