JAB Kultúra

Oddýchnite si počas víkendu: Tipy na podujatia, ktoré prebehnú v Spišskej a okolí

Víkend je tu a stráviť ho môžete aj na rôznych akciách v Spišskej a okolí. Vybrali sme z nich do nášho prehľadu hneď viacero. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si počas víkendu: Tipy na podujatia, ktoré prebehnú v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Viva il Canto

21. októbra 2017 od 10:00 , Evanjelický kostol

Milovníci zborovej hudby si prídu na svoje počas celej soboty. V Evanjelickom kostole sa uskutoční 3. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky speváckych zborov Viva il canto 2017, na ktorej bude súťažiť 11 speváckych zborov (280 spevákov) z celého Slovenska. Na záverečnom galakoncerte o 18:00 sa uskutoční slávnostné vyhlásenie výsledkov.

Rozlúčka s letom

21. októbra 2017 od 10:30, Košiarny briežok

Prvý víkendový deň môžete stráviť aj v lone prírody Slovenského raja na Košiarnom briežku. Práve tu sa uskutoční 31. ročník behu Slovenským rajom spojený s ďalšími sprievodnými akciami. Návštevníci sa môžu tešiť na súťaže pre celé rodiny, atrakcie pre deti či gurmánsku súťaž spojenú s ochutnávkou.

Jesenná burza

21. októbra 2017 od 11:00, Klub mladých

Letná burza mala úspech, a tak sa mladí organizátori rozhodli usporiadať ďalšiu. Preto môžete doniesť svoj starý sveter, čo vám zaberá miesto v skrini a odniesť si nový. Priniesť/odniesť si však môžete nielen oblečenie, ale aj knihy, školské potreby, CD, DVD, hry a iné drobnosti.

Farby tanca

21. októbra 2017 o 15:30 , Dom kultúry Mier

Všetci fanúšikovia tanca a krásy v pohybe si prídu na svoje na ďalšom ročníku obľúbenej tanečnej show Farby tanca 2017. Tešiť sa môžete na tanečný program zložený z nových tanečných čísel skupiny Isabelle z Trenčína a skupiny ShadenProfi zo Spišskej Novej Vsi. Hosťom podujatia bude známa tanečná skupina Denzz Industry.

Strašidelná noc v ZOO

21. októbra 2017 od 16:00 , zoologická záhrada

Vydlabávanie tekvíc, rôznorodé masky, lampiónový sprievod či ohňová šou. Toto všetko môžete zažiť v zoologickej záhrade v našom meste. Takzvanou Strašidelnou nocou zavŕši zoo zároveň svoju tohtoročnú sezónu.

Hippie Happy Tour

21. októbra 2017 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

V sobotu večer si pri dobrom čajíku môžete vychutnať akustický koncert Juraja Hnilicu v rámci jeho „Hippie Happy tour“, na ktorom odznejú všetky jeho známe skladby, ako aj známy refrén „Milujem našu Zem“, ktorý odprezentoval v súťaži ČeskoSlovensko má talent 2015.

Hráči

21. októbra 2017 o 19.00, Spišské divadlo

Tragikomický príbeh ľudskej ambicióznosti odohrá na doskách Spišského divadla v rámci divadelného festivalu Marek Geišberg a jeho vynikajúci kolegovia z martinského divadla. Táto inteligentná komédia bez kladnej postavy ponúka spoločensko-kritický obraz sveta, v ktorom nie je miesto pre morálne ideály.

Palculienka

22.októbra 2017 o 10:30, Spišské divadlo

Jednu z najkrajších rozprávok od svetoznámeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena – príbeh maličkej dievčinky, ktorá sa zrodila z kvetu vám zahrajú herci Spišského divadla už v nedeľu dopoludnia. Inscenácia v réžii Petra Palika je výtvarne okúzľujúca, plná pestrých rozprávkových obrazov, ktoré podkresľuje hudba a piesne Martina Geišberga.

Verejné korčuľovanie

22. októbra 2017 o 17:00, Zimný štadión

Máte radi aktívny oddych a zimné športy? Nedeľný podvečer môžete stráviť aj na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu všetci priaznivci korčuľovania.

Howie a Rookie

22. októbra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Temné zákutia Dublinu. Nasvrabený matrac. Dve mŕtve bojové exotické ryby. Humor a horor. Pomsta a obeta. Hit z Edinburghu, Londýna a New Yorku! Hra získala všetky prestížne divadelné ocenenia. Mark O'Rowe je považovaný za najoriginálnejšieho írskeho autora od čias Becketta a práve jeho dielo si môžete pozrieť v nedeľu večer v divadle Kontra.

Moje baby

22. októbra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Slovenská premiéra najlepšej írskej hry rokov 2008 a 2009. Tri skvelé herečky, ktoré sú známe z televíznej obrazovky môžete vidieť v slovenskej premiére najlepšej írskej komédie na doskách Spišského divadla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM