JAB Samospráva

Odchádzajúci poslanec ohodnotil primátora Volného: Na rokovaní mu udelil známku ako v škole!

Posledné mestské zastupiteľstvo sa nieslo aj v znamení rozlúčky. V piatok sedeli niektorí poslanci na svojich miestach poslednýkrát. Podaktorí neuspeli vo voľbách, iní už ani nekandidovali. Sú aj takí, čo pokračujú ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Odchádzajúci poslanec ohodnotil primátora Volného: Na rokovaní mu udelil známku ako v škole!
Zdroj: Dnes24.sk

Onedlho bude zasadať nové zloženie mestského zastupiteľstva. Na poslednom rokovaní však sa okrem iného s poslancami a primátorom rozlúčil poslanec Ján Mokriš, ktorý skončil v týchto komunálnych voľbách štvrtý pod čiarou.

Hodnotenie ako v škole

„Chcem sa poďakovať za spoluprácu poslancom aj primátorovi. Som rád, že čo sa sľúbilo, to sa aj splnilo a nehrali sme sa tu na opozíciu a koalíciu,“ skonštatoval Mokriš, ktorý vzápätí ohodnotil aj primátora mesta Jána Volného.„Pána primátora by som počas jeho volebných období hodnotil na 1 mínus bližšie ku jednotke,“ povedal poslanec.

Okrem hodnotenia pridal starým aj novým poslancom želanie. „Prajem vám veľa dobrých rozhodnutí v prospech mesta a jeho obyvateľov. Nech sa ľudia majú dobre a chcú bývať v Spišskej. Veď problémy sú spoločné bez ohľadu na akýkoľvek politický názor,“ rozlúčil sa Ján Mokriš.

Končia dobrovoľne…

Z radov poslancov dobrovoľne odišli okrem iných aj poslanec Miroslav Semeš, Milan Varga či Juraj Beňa.Z radov poslancov dobrovoľne odišli aj poslanec Miroslav Semeš, Milan Varga či Juraj Beňa. V dôvode prečo sa v podstate zhodujú. „Myslím, že už je čas odísť do dôchodku a prenechať žezlo mladším,“ prezradil Varga. Aj poslanec Miroslav Semeš, ktorý bol aj jedno volebné obdobie viceprimátorom povedal. „Mám svoj vek a už sa nechcem angažovať do politiky. Do dôchodku úplne nejdem ešte učím a vediem detašované pracovisko vysokej školy zdravotníckej a sociálnej práce, takže mám čo robiť.“

Kvôli pracovným povinnostiam a veku to vzdal po 20 rokoch aj poslanec Juraj Beňa. „Som tej zásady, že po určitom veku a odpracovaných rokoch treba dať šancu aj mladým a som rád, že do mestského zastupiteľstva príde aj mladá krv. Druhá vec keďže som riaditeľom domova sociálnych služieb chcem sa plne venovať tejto činnosti spojenej so sociálnym turizmom aj s Galériou netradičných umení tu v Spišskej,“ uzavrel Beňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM