JAB Rôzne

OBRAZOM: Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi zaplnili masky od výmyslu sveta

Fantázii sa medze nekladú. Presvedčili nás o tom aj deti na tradičnej akcii v Spišskej Novej Vsi. Karnevalu na ľade sa ich zúčastnilo takmer sto.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi zaplnili masky od výmyslu sveta
32
Galéria

Nápaditosť a kreativita

Aj napriek chrípke, ktorá neobišla ani naše mesto, sa karnevalu na ľade zúčastnila stovka rozličných masiek. Ako pre náš portál povedala riaditeľka Centra voľného času Adam v Spišskej Novej Vsi Ľubica Šefčíková, prihlásených bolo takmer dvesto účastníkov, mnohí sa však žiaľ napokon kvôli chorobe nemohli zúčastniť tejto tradičnej akcie.

Aj napriek tomu nálada na zimnom štadióne bola skvelá a na ľade korčuľovali čerti, motýle, princezné, či dokonca lietajúci balón i rubiková kocka. Masky boli nápadité a kreativita rodičov a detí nekonečná. Deti okrem predvedenia svojej masky na ľade čakali aj rôzne súťaže, občerstvenie a i odmeny za kreativitu. Práve tú a vlastnoručné prevedenie podľa slov riaditeľky centra porota oceňovala najviac.

Dobrá zábava

Karneval na ľade prišiel podporiť aj primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný, ktorý odovzdával ceny víťazom. „Je to skvelá akcia a všetky masky sú krásne. Ja by som si určite nevedel vybrať, ktorá je najkrajšia. Odmenu si zaslúži každý,“ povedal.

Škôlkárka Lara (4) ako správna čertica nám síce nechcela nič povedať, zato jej mamka prezradila, že masku vymyslela babka a na karneval sa veľmi tešila. Zaujal nás aj lietajúci balón, ktorý, ako nám prezradila Natálka (6), tvorila spolu so svojou mamkou a inšpiráciu čerpali z internetu.

Desaťročná Dianka nám porozprávala, že sa zúčastňuje karnevalu každý rok a už niekoľkokrát sa jej podarilo získať dokonca i ceny. Tento rok sa predviedla v maske Tutanchamóna a hoci korčuľovanie v nej bolo náročné, verila, že uspeje aj tento rok. Druhák Paľko bol na ľade doslova na zjedenie a lákadlom snáď pre všetky deti. Jeho originálnu masku v podobe balíčka známych cukríkov vymyslela sestra, ktorá mu ju pomáhala aj vytvoriť. Na otázku, čo robil on, mal jednoznačnú odpoveď. „Jedol som cukríky.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Veľká FOTOGALÉRIA: V Spišskej sa to na ľade hemžilo pestrými maskami
32
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM