JAB Rôzne

FOTO: V Spišskej sa konal spomienkový sprievod na pamiatku Jána Kuciaka a jeho priateľky

Smrť novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky nenechala chladnými ani obyvateľov Spišskej Novej Vsi. Tí si ich uctili zapálením sviečok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Spišskej sa konal spomienkový sprievod na pamiatku Jána Kuciaka a jeho priateľky
10
Galéria
Zdroj: Radim Kopec

Približne 50 ľudí si v utorok 27. februára podvečer prišlo na námestie v Spišskej Novej Vsi uctiť pamiatku zosnulého novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny.

Spoločné stretnutie sa konalo pred budovou Reduty odkiaľ sa sprievod už zo zapálenými sviečkami vydal po námestí smerom k fontáne, ktorá sa nachádza pred evanjelickým kostolom. Pri fontáne na pamiatku zosnulých bola pripravená pietna tabuľa a účastníci sprievodu poukladali zapálené sviečky po obvode fontány.

Účastníci pietneho stretnutia neskrývali svoj smútok a rozhorčenie. „Správa o smrti novinára a jeho priateľky ma úplne rozhodila, som v šoku,“ povedala nám napríklad pani Milada.

Sviečku za zosnulých v poobedných hodinách zapálilo aj vedenie mesta v priestoroch Radnice. „Chceme takto vyjadriť sústrasť s rodinami obetí hrozného činu, ktorý sa stal a zároveň upozorniť na všetky obete násilia a nenávisti súvisiace s novinárskou prácou," uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.

Polícia ešte začiatkom týždňa informovala, že v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu.

OBRAZOM: Novovešťania si uctili pamiatku zosnulého novinára a jeho snúbenice
10
Galéria
Zdroj: Radim Kopec
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM