Rôzne

OBRAZOM: V Smižanoch to žilo tradíciami. Svoje umenie predviedli malí folkloristi

V susedných Smižanoch to žilo folklórom. Tentokrát svoje umenie predviedli tí najmenší na regionálnej súťaži detských folklórnych súborov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V Smižanoch to žilo tradíciami. Svoje umenie predviedli malí folkloristi
7
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi v spolupráci s Obecným kultúrnym centrom v Smižanoch usporiadalo v sobotu 22.apríla v Kultúrnom dome v Smižanoch regionálnu súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov pod názvom „Na tej luke, na želenej“ pre okresy Gelnica a Spišská Nová Ves.

Na súťažnej prehliadke sa zúčastnilo celkovo sedem detských folklórnych súborov z toho päť DFS za okres Gelnica a dva DFS za okres Spišská Nová Ves.Na úvod sa všetkým zúčastneným predstavila detská spevácka skupina Šafolka – účastník finále súťaže Zem spieva.

Po vystúpení Šafolky už javisko patrilo súťažiacim – detským folklórnym súborom. Nakoľko sa jednalo o súťaž, výkony jednotlivých súborov hodnotila odborná porota. Novinkou tohtoročnej súťaže bol postup pri hodnotení jednotlivých súborov. Porota na regionálnej súťaži zadelila súťažiace kolektívy najskôr do pásiem, vyhodnotenie kto postúpi na krajskú súťaž do Buzice 13. mája 2017, sa uskutočnilo až po uskutočnení všetkých okresných resp. regionálnych kôl v Košickom kraji.

Postupujúci na krajskú súťaž z regionálnej súťažnej prehliadky okresov Spišská Nová Ves a Gelnica sú:

  • DFS Oriešok Smižany
  • DFS Jadlovček Margecany
  • DFS Radosť Spišské Vlachy

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Detské folklórne súbory sa predviedli v susedných Smižanoch.
7
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM