JAB Kultúra

Nuda v Spišskej a okolí nehrozí: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú

Odštartoval posledný prázdninový týždeň. A počas neho sa môžeme tešiť na všelijaké podujatia v Spišskej a okolí. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Nuda v Spišskej a okolí nehrozí: Pozrite, aké zaujímavé akcie nás tento týždeň čakajú
Zdroj: Dnes24.sk

Kontajner spomienok

august 2017 , Galéria umelcov Spiša

30-ročná galéria = 30-ročné spomienky. Projekt recykluje dokumentačno-výstavnú činnosť galérie v šiestich „päťročniciach“ (1987 – 2017). Retrospektíva je interaktívnym prierezom tridsaťročnej činnosti vo vybraných udalostiach, s dôrazom na pohľad za oponu štandardnej výstavnej a odbornej práce. Výstavu si môžete pozrieť až do začiatku decembra.

Leto na Spišskom hrade

29. augusta 2017 o 14:30, Spišský hrad

Na Spišskom hrade si prídu na svoje tí najmenší. Už v utorok je v rámci detského programu pripravený koncert pre deti s názvom – Kukulienka, kde si bola. A to v podaní divadla A. Palesitza.

Staň sa malým múzejníkom

30. augusta 2017 o 14:00, Múzeum Spiša

Ak chcete poznať prácu múzejníka, v poslednú prázdninovú stredu máte poslednú možnosť. Všetkých malých záujemcov odborný pracovník vovedie do tajov botaniky, geológie, entomológie či paleontológie. Edukačný program pre deti je spojený aj s tvorivou dielňou.

Príď sa pohrať s drevom

1. septembra 2017 od 9:00, ZáZeMie

V prvý septembrový deň si môžete spestriť chvíle aj na zázračnom zelenom mieste v Spišskej Novej Vsi pri Flúdri. Tento deň bude plný krásnej vône z dreva a určite sa potešia najmä deti. Pod vedením šikovného rezbára Mira Poveca tam pribudnú ďalšie drevené preliezky.

Živé sochy

1. – 2. septembra 2017, centrum mesta

Spišská Nová Ves sa stane prvým mestom na Slovensku, kde sa uskutoční Festival živých sôch. Na rôznych miestach v centre mesta stretnete desiatky živých sôch osobností, napríklad Coco Channel, Henry Ford, Leonardo da Vinci alebo Steve Jobs, ktoré zmenia kolorit námestia a pripravia pre domácich aj návštevníkov umelecký zážitok.

Veľká oriešková lúpež

1.- 2. septembra 2017 o 15:30, kino Mier

Pre deti je v piatok a sobotu popoludní pripravená rozprávka o veveričiakovi a jeho priateľoch. Veveričiak Surly a jeho priatelia Buddy, Andie a Precious zistia, že starosta mesta Oakton City sa rozhodol v ich prírodnom parku vybudovať obrovský zábavný park. Ich domovy zničia buldozéry. Ako sa s tým popasujú uvidíte v kine Mier.

Čiara

1. – 2. septembra 2017 o 19:00, kino Mier

Ak ste ešte nemali čas vidieť film Čiara, môžete tak spraviť už tento piatok. Kriminálny príbeh je situovaný do srdca slovensko- ukrajinského pohraničia, kde sa pretínajú kultúry, jazyky i ľudské životy. Pre Adama Krajňáka, otca rodiny a hlavu organizovaného zločinu na slovensko-ukrajinskom pohraničí, začínajú rušné časy – najstaršia dcéra sa vydáva za miestneho zlodejíčka Ivora, ukrajinský partner Jona začína rebelovať a na hranici sa objavuje nový tovar v podobe narkotík.

Dni cyklistiky na Spiši

2. – 3. septembra 2017, Novoveská Huta – centrum mesta

Posledný prázdninový víkend si budete môcť užiť aj športovo. Časovka do vrchu, časovka na mestskom okruhu či verejné preteky pre najmenších. Toto sa bude diať počas dvoch dní v Spišskej. V sobotu odštartuje časovka do vrchu. V nedeľu zase časovka na mestskom okruhu a nebudú chýbať ani verejné preteky určené pre neregistrovaných cyklistov a žiakov základných škôl spišského regiónu.

Hawai Latino Party

2. septembra 2017 o 21:00, Cubano bar

V sobotu v noci sa môžete rozlúčiť s letom vo veľkom štýle v rytme latino. V Cubano bare si môžete užiť José Garciu a jeho Dance company v havajskom štýle s lákavou zábavou a programom. Pripravená je Latino show a tanečné animácie. Nebude chýbať ani tanečná škola La Sonrisa

Beh Novoveskou Hutou

3. septembra 2017 od 13:00, Novoveská Huta

Prvú septembrovú nedeľu si prídu na svoje milovníci behu. Občianske združenie Novoveská Huta a Mesto Spišská Nová Ves organizujú už 12. ročník Behu Novoveskou Hutou. Zraz je pred reštauráciou Poľovník v Novoveskej Hute. Pretekajú deti aj dospelí rozdelení do kategórií podľa veku. Okrem behu je pripravené aj bábkové divadlo pre deti, Ľudová hudba Romana Barabasa, country hudba 3-násť ciest, tombola aj občerstvenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM