JAB Rôzne

Novovešťania sa dočkali: V centre mesta svieti živý vianočný stromček

Vianočný stromček, ktorý stál pri hlavnej križovatke v Spišskej, napokon vystriedal iný. Ten však nájdete na inom mieste. Ide o 12 m vysokú jedličku.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania sa dočkali: V centre mesta svieti živý vianočný stromček
10
Galéria

Symbolom prichádzajúcich sviatkov je bezpochyby aj vianočný stromček. Ten stál niekoľko dní už aj v Spišskej Novej Vsi a to pri hlavnej križovatke. Práve tam zvyklo niekoľko rokov za sebou bývať jeho miesto. Tento rok však je to napokon inak a došlo k zmene. Ako sme vás nedávno informovali, hoci na danom mieste hlavný vianočný stromček už stál, napokon ho dali po pár dňoch preč. Podľa slov primátora Jána Volného bol totiž poruchový. Mesto však za neho začalo hľadať náhradu. A tú už v súčasnosti v Spišskej môžete vidieť na vlastné oči.

Umelý stromček napokon nahradila dvanásť metrov vysoká jedlička, ktorú kompetentní osadili v piatok 8. decembra a to v priestore medzi Radnicou a evanjelickým kostolom. Ako povedal pre náš portál primátor, stromček zabezpečili Lesy Mesta Spišská Nová Ves.

Novovešťania sa tak už opäť môžu tešiť pohľadom na rozsvietený vianočný stromček v centre mesta. Novým stromčekom však ešte vianočná výzdoba nekončí. Do Vianoc podľa slov primátora pribudne ešte jedno vianočné prekvapenie a v budúcom roku mesto plánuje väčšiu investíciu na inováciu vianočnej výzdoby.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Toto je nový vianočný stromček Spišskej: Naše oči teší 12-metrová jedľa
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM