Rôzne

Novovešťania opäť vyšli do ulíc: Takto to vyzeralo na zhromaždení Za slušné Slovensko, FOTO

Občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko pokračujú. Ľudia sa stretli aj na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania opäť vyšli do ulíc: Takto to vyzeralo na zhromaždení Za slušné Slovensko, FOTO
14
Galéria

Ľudia v mestách na Slovensku aj v zahraničí sa opäť vybrali do ulíc. Hoci občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko v hlavnom meste bolo zrušené, ostatné mestá v protestoch pokračovali a výnimkou nebola ani Spišská Nová Ves.

Zhromaždenie sa konalo na obvyklom mieste pred budovou Reduty, tentokrát však malo kratší priebeh. Zúčastnili sa ho približne tri stovky Novovešťanov rôznych vekových kategórií. Organizátori prečítali list od organizátorov z Bratislavy, ako aj list od Róberta Bezáka, ktorý sa z rodinných dôvodov nemohol napokon zúčastniť.

Pred ľudí predstúpili aj herci Spišského divadla. „Dnes sme sem prišli celý umelecký súbor Spišského divadla. Svojou prítomnosťou chceme dať najavo svoju spolupatričnosť s rodinami zavraždených mladých ľudí a chceme ukázať, že nám to nie je jedno,“ znelo z úst herca Pavla Pivka.

„Prišiel som zo západu za prácou a tým pádom by som chcel vyvrátiť reči o tom, že na východe nie je nič,“ vyjadril sa na zhromaždení aj režisér Peter Palík, ktorý momentálne režíruje v Spišskom divadle novú rozprávku. Polhodinové stretnutie ukončili organizátori poďakovaním a oznamom, že zhromaždenia počas Veľkej Noci nebudú. Na konci si všetci prítomní už tradične zaspievali slovenskú hymnu.

Ako to vyzeralo dnes na spišskonovoveskom námestí si môžete pozrieť v našej galérii.

OBRAZOM: Takto to vyzeralo na ďalšom protestnom zhromaždení v Spišskej
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM