Rôzne

Novovešťania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

Obdobie vytúžených dovoleniek je tu a všetci si už brúsime zuby na chytanie bronzu na pláži, osvieženie v mori a najmä, niekoľkodňový útek od bežných starostí. My sme zisťovali, kam to tento rok obyvateľov Spišskej láka najviac...

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!
Zdroj: TASR

Neporaziteľná trojka

Tunisko, Bulharsko, Turecko. To sú krajiny, ktoré padali z úst pracovníkov spišskonovoveských cestoviek najčastejšie. Zavážiť vraj zvykne nielen cena a spôsob dopravy, ale napríklad i miesto odletu. Mimoriadne obľúbené sú u obyvateľov nášho mesta dovolenky s odletom z neďalekého Popradu či Košíc. Odlety z Bratislavy už v kurze nie sú.Zdá sa však, že keď sa už vyberú Novovešťania na dovolenku, tak si ju chcú poriadne užiť.

Podľa majiteľky CK Belmare Márii Dugasovej, ľudia okrem toho, že chcú cestovať na dovolenku lietadlom, vyhľadávajú služby all inclusive. ,,All inclusive ide hlavne v Turecku či v Tunisku, v Bulharsku sa uspokoja aj s polpenziou. Medzi hlavné požiadavky našich klientov patrí aj dobrý hotel. Väčšina si chce dovolenku užiť ničnerobením,“ prezradila Dugasová.

Dajú si poradiť

Obyvatelia Spišskej a okolia si podľa slov majiteľov cestoviek dávajú poväčšine poradiť. „Stále sa nájdu klienti, ktorí prídu a chcú vedieť niečo o tej krajine, čo sa tam dá vidieť a podobne. Stále je aj zvykom, že počas pobytu chcú absolvovať aspoň jeden fakultatívny výlet, aby okrem chytania bronzu krajinu aj spoznali,“ povedala Dugasová z Belmare.

Peter Kôša majiteľ cestovnej agentúry Abelo potvrdil, že ľudia sa k nim chodia radiť. „No sú aj takí, ktorí idú na to isté miesto už štvrtú sezónu,“ dodáva. Ani o netypické požiadavky klientov nemá táto cestovka núdzu. „Už som dostal otázku, či letí niečo z Popradu do Chorvátska, alebo kde sa dá ísť za 200 eur letecky all inclusive a ešte k tomu na viac ako sedem dní,“ zasmial sa.

V kurze stále last minute

Zástupcovia troch novoveských cestoviek sa zhodnú na tom, že last minute zájazdy sú stále ešte v kurze a každý čaká na poslednú chvíľu. ,,U nás vedú prim stále last minute. Klienti prišli na to, že v júni bývajú dobré ponuky,“ potvrdila Mária Dugasová z Belmare. Aj cestovná agentúra Cestuj s nami sa pripája k tomu, že aj ich klienti vyhľadávajú skôr dovolenky na poslednú chvíľu.

„Veľakrát sa stane, že ľudia v januári ešte nevedia, ako na tom budú práci a čakajú niekedy až do júna kým si niečo vyberú. Aj keď tí čo chcú dovolenkovať v hlavnej letnej sezóne by si mali uvedomiť, že ceny sú lepšie vo first minute, ako potom,“ vysvetlila majiteľka agentúry Martina Grendelová.

V Abele sa pomer síl podľa majiteľa vyrovnáva. „Klienti, ktorí sa už rozhodli riešia dovolenku v predstihu. Ostatní, stále na niečo čakajú a potom sú sklamaní, keď im to nevýjde podľa predstáv,“ prezradil.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM