Miroslav Pomajdík Iné športy

Novoveské volejbalistky neprehrali už päť zápasov v rade: Víťaznú sériu chcela narušiť Paneurópa Bratislava

Novoveské volejbalistky nastúpili v domácom prostredí na svoj ďalší extraligový zápas druhej časti, v ktorom sa stretli s družstvom Paneurópa Bratislava. Hráčky Bratislavy sa pokúsili pretrhnúť víťaznú sériu domácich volejbalistiek, ktoré nenašli svojho premožiteľa už dlhých päť zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Novoveské volejbalistky neprehrali už päť zápasov v rade: Víťaznú sériu chcela narušiť Paneurópa Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk

Dobré výkony Spišiačiek sa odzrkadľujú aj v zvýšenom diváckom záujme, kedy si cestu na tento zápas našlo až 400 divákov. Bratislavčanky nastúpili do zápasu iba s deviatimi hráčkami, kvôli absencii zranenej smečiarky Šípošovej. Domáce družstvo si muselo poradiť bez zranenej Kwasowskej.

Od úvodu zápasu sa ukazovala dominancia Spišiačiek, ktoré aj vďaka výbornému servisu nedovoľovali súperkám rozohrať žiadnu akciu, čo bolo družstvu z Bratislavy osudné. Zápas skončil jednoznačne 3:0 pre domáce dievčatá. Výhrou sa Spišiačky dostali na 1. miesto v redukovanej tabuľke, no Pezinok má stále jeden zápas k dobru.

„Dnes sa nám výnimočne darila hra v poli. Dokázali sme prečítať tvrdé smeče, alebo technické lopty a následne sme z týchto situácií dokázali efektívne zakončiť a bodovať. K tomu sa pripojil i nátlakový servis. Dievčatá hrali v pohode a celá šestka + libero pracovala v optimálnom režime,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

Zápas zhodnotila aj trénerka Paneurópy Michaela Cibulová: „Prvý set bol vyrovnaný, ale to, že sme prehrali jeho koncovku, ovplyvnilo náš výkon aj v ďalších setoch. Na začiatku druhého setu sme začali mať problémy na príjme, čím si domáce hráčky vytvorili náskok, ktorý dokázali kontrolovať. Tretí set už pôsobil viac-menej odovzdane. Spišiačky vyhrali zaslúžene a k víťazstvu im gratulujem."

VK Spišská Nová Ves – VŠK Paneurópa Bratislava 3:0 (23,18,15)

Rozhodovali: Drobňák, Banáš

Spišská Nová Ves: Zaťková 2, Yordanska 13, Olejníková 13, Sikora 18, Nováková 4, Povrazníková 6, libero Jagodzinska (Mikušová 0, Sandtnerová 0). Tréner: O. Spišák.

Paneurópa: Halmová 4, Golitková 13, Bognárová 7, Behúnová 4, Marjenková 4, Kručovská 6, libero Plavčanová (Nagyová 1). Trénerka: M. Cibulová.

Na snímke: smeč hosťujúcej Bognárovej (1) vykrýva jej spoluhráčka Kručovská (13) a blokujú Spišiačky Povrazníková (18) a Yordanska (5), v poli ich sleduje Nováková (17).

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/ VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM