Iné športy

Novoveské volejbalistky bojovali o medailu: Takto dopadli Majstrovstvá SR kadetiek

Po juniorkách sa o čo najlepšie umiestnenie pokúsili aj novoveské kadetky. Na majstrovstvách SR v Žiline bojovalo o titul osem družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Novoveské volejbalistky bojovali o medailu: Takto dopadli Majstrovstvá SR kadetiek
Zdroj: VK SNV

Dvanásť novoveských kadetiek pod vedením trénera Martina Roška vycestovalo do Žiliny na majstrovstvá SR počas uplynulého víkendu. V Žiline sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov.

Skupina, ktorá vyšla našim kadetkám na základe umiestnenia v dlhodobých súťažiach dávala podľa slov trénera nádej na postup medzi najlepšiu štvorku kadetských tímov na Slovensku. A naše dievčatá šancu jednoznačne využili. Postúpili sme do prvej štvorky po 2 vyhratých zápasoch nad Levicami i Žilinou a po prehre so Sláviou UK Bratislava.

Žiaľ, ako sa ukázalo, potom sme už nevyhrali ani jeden zápas, pretože sme v nadstavbe podľahli Bilíkovej Bratislava, čím sme sa kvalifikovali do nedeľňajšieho zápasu o 3. miesto so Sninou.

„Dievčatá skončili na 4. mieste, podobne ako vlani, ale dnes na 3. miesto jednoznačne mali. Je na škodu, že v priebehu zápasu sa zranila Ema Kubičárová. Chcem pochváliť všetky dievčatá za výkon i za srdce, ktoré nechali na ihrisku. V 5-tich zápasoch predviedli volejbalovému Slovensku, že toho vedia dosť a že právom patria na M-SR, aj keď sa im tento rok ušlo opäť „iba“ to nepopulárne 4. miesto. Ale aj o to bolo treba veľa bojovať,“ zhodnotil svoje zverenkyne tréner.

Konečné poradie M SR kadetiek v súťažnom ročníku 2016/17:

  • 1. VK Slávia UK Bratislava – Majster SR
  • 2. ŠŠK Bilíkova Bratislava
  • 3. MVK Snina
  • 4. VK Spišská Nová Ves
  • 5. MVK Frigolog Nové Mesto nad Váhom
  • 6. ŠKM Liptovský Hrádok
  • 7. VA UNIZA Žilina
  • 8. Palas VK Levice

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM