JAB Rôzne

Novinky v nemocnici v Spišskej: Zrekonštruovaný vestibul aj nové izby, FOTO

Po rekonštrukcii prostredia pred noveveskou nemocnicou prišiel rad aj na jej vestibul. Práce však prebehli i na neurológii, kde vytvorili nové izby.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v nemocnici v Spišskej: Zrekonštruovaný vestibul aj nové izby, FOTO
15
Galéria

Nemocnica v Spišskej Novej Vsi vo štvrtok oficiálne predstavila vynovený vstupný vestibul, čím definitívne ukončila komplexnú rekonštrukciu vstupného areálu. Návštevníkov tak víta nové nemocničné námestie s novou dlažbou a priestranný vestibul s recepciou hotelového štandardu.

Zrekonštruovaný vestibul

„Uvedomujeme si, že najdôležitejšia je kvalitná zdravotná starostlivosť, ale nemenej dôležité je aj liečivé prostredie pre pacientov a pekné prostredie pre návštevníkov nemocnice,“ povedala riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková. Podľa jej slov, odstránením pôvodného tmavého dreveného obkladu a výmenou osvetlenia vznikol v novom vestibule krásny presvetlený priestor, ktorý by mal v návštevníkoch vzbudzovať oveľa lepší prvý dojem ako doteraz. Investície no nového vestibulu si vyžiadali 40 000 eur.

„Celý vstup do nemocnice predstavuje dnes úroveň, ktorú by sme radi videli vo všetkých našich nemocniciach. Bezpečný prístup, komfortné parkovanie, skvelý prvý dojem z areálu a informácie na jednom mieste v rámci novej modernej recepcie. Som veľmi rád, že nemocnica v Spišskej Novej Vsi je dnes už okrem urgentného príjmu novej generácie referenčnou aj z pohľadu celkového areálu a prvého dojmu,“ vysvetlil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

Nové izby na neurológii

Okrem zrekonštruovaného vestibulu nastali zmeny aj na oddelení neurológie. Tam boli vytvorené štyri nové dvojlôžkové izby so samostatnými sociálnymi zariadeniami. Tie vznikli na mieste bývalej jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorá je dnes už súčasťou oddelenia anestéziológie a multiodborovej intenzívnej medicíny (OAMIS).

„Podarilo sa nám zlepšiť hotelový štandard na oddelení, ktoré je vyhľadávané pacientmi z celého Slovenska. Nové dvojlôžkové izby budú k dispozícii pre našich klientov bez potreby nadštandardných poplatkov,“ uzavrela riaditeľka nemocnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Novoveská nemocnica sa môže pochváliť ďalšími novinkami: Pozrite si ich OBRAZOM
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM