JAB Rôzne

Novinka v nemocnici: Na staré lavičky zabudnite, aha ako to na chodbách teraz vyzerá!

V nemocnici sa uskutočnila oficiálna výmena lavičiek za účasti predstaviteľov špitálu, ako aj mesta Spišská Nová Ves. Pre pacientov pribudlo 128 lavičiek. Prvé lavičky otestoval aj primátor mesta Ján Volný.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v nemocnici: Na staré lavičky zabudnite, aha ako to na chodbách teraz vyzerá!
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Lavičky v našej nemocnici sú už osadené. Nové lavičky sú umiestnené v spoločných priestoroch nemocničných oddelení a ambulancií. Po nemocniciach v Trebišove a Rožňave tak už pribudli aj do našej nemocnice.

Staré nenájdete

„Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka generálny riaditeľ regionálnej siete nemocníc Svet zdravia.

O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností. Pacienti si zaslúžia pekné nemocnice,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Oslovili sme aj pomerne nového riaditeľa nemocnice v Spišskej Novej Vsi Antona Hanuština, či je s novými lavičkami spokojný? „Zmyslom a poslaním riaditeľa je to, aby pacient odchádzal z nemocnice spokojný. Jedna stránka je poskytovanie zdravotnej starostlivosti a druhá stránka je aj pobyt v nemocnici. Nemocnice na Slovensku sú v zlom stave. Som veľmi rád , že v rámci projektu pekná nemocnica sme našli takého silného partnera. V rámci celého areálu sme vymenili 30-ročné lavičky za úplne nový štandard.“ Lavičky sú vymenené v celom areáli nemocnice, takže staré už na chodbách nenájdete.

Nové sociálne zariadenia

Po rozšírení parkoviska a nových lavičkách nás zaujímalo, ako to bude ďalej pokračovať a či sa pacienti čakajúci na vyšetrenie dočkajú normálnych sociálnych zariadení. „Svet zdravia má svoju víziu a rozsiahli program v oblasti techniky, ale aj zveľaďovania nemocníc. Máme v pláne postupne zrekonštruovať všetko čo bude potrebné. Sociálne zariadenia v Spišskej sú naozaj v stave , ktorý nepovažujem za adekvátny,“ vyjadril sa Ľuboš Lopatka. „Pokiaľ viem, práve v tomto období začína ich rekonštrukcia. Hotové by mali byť do konca roka,“ uzavrel generálny riaditeľ.

Lavičky testovali viacerí

Nové lavičky si vyskúšal aj primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný a viceprimátorka Lea Grečková. Zaujímalo nás, ako sa im na nich sedí. „Myslela som, že budú tvrdé, ale sedím tu už päť minút a sú perfektné . Sedí sa veľmi pohodlne, ale každému by som priala, aby ich nikdy nevyskúšal,“ povedala viceprimátorka.

„Sedí sa mi tu dobre, keď sedím a nemusím nič robiť. Je to príjemné,“ prezradil primátor. „Prvý dojem je veľmi dobrý a je aj dôležitý. Vlastník našej nemocnice v Spišskej urobil už veľa dobrých krokov v prospech našich občanov a verím, že to bude pokračovať ďalej,“ vyjadril svoju spokojnosť primátor.

Chceli sme vedieť aj názor pacientov na nové lavičky. „Sú pekné a sedí sa nám dobre sú lepšie, ako tie staré, deravé," povedal Jozef (43)

,,Sedím na nich len krátko, ale zatiaľ je to dobré. Keďže som pacient tak ich budem mať možnosť ešte vyskúšať počas pobytu v nemocnici ,“ prezradil nám Emil (63)

Nie všetci majú na lavičky rovnaký názor. Juraj (48) čakal na vyšetrenie a na otázku ako sa mu na nových lavičkách sedí reagoval. „Staré dobré lavičky. Tieto sú dosť tvrdé už ma bolí zadok. Neviem si predstaviť na tom sedieť dve hodiny.“ Dobre sa sedelo väčšine opýtaných. „Sedí sa dobre, len dokedy vydržia,“ vyjadrila svoje obavy Eva (38).

Slávnostna výmena lavičiek v Spišskonovoveskej nemocnici
7
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM