JAB Kultúra

Novinka novoveskej kapely Smola a Hrušky? Pesnička, ktorá poukazuje na kontroverznú tému

Novinka od novoveskej kapely Smola a Hrušky. Nový singel aj videoklip podľa slov frontmena kapely nastavuje zrkadlo česko-slovenskej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka novoveskej kapely Smola a Hrušky? Pesnička, ktorá poukazuje na kontroverznú tému
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská reggae-punková jednička kapela Smola a Hrušky v spolupráci so svojimi českými bratmi kapelou Fast Food Orchestra vydávajú nový singel a klip pod názvom Utekám.

Podľa slov Spoka, frontmana kapely, pesnička poukazuje na kontroverznú tému nielen o momentálnej situácii v oboch krajinách, ktorá rozdeľuje spoločnosť a ukazuje ako ľahko s nami vedia manipulovať predstavitelia politických strán, ktoré už viac ako 25 rokov len zakrývajú svoju neschopnosť zlepšiť životné podmienky a vždy si nájdu „vhodný“ spôsob, ako vyvolať u ľudí strach a nenávisť.

Skladba sa podľa kapely Smola a Hrušky pripája k odkazom svetových umelcov ako napríklad britská speváčka a rapperka M.I.A. či americká kapela Imagine Dragons, ktorí reflektujú na momentálnu spoločenskú situáciu a snahu takých istých ľudí ako my opäť získať svoj život.

„Text skladby skrýva v sebe viacero významov a otázok. Je o rozhodnutí, či ostať na mieste alebo o ochote vykročiť a urobiť niečo pre svoj život a sny. O neustálom hľadaní a pohybe, aby sa človek nezastavil a nežil len z minulosti, pretože len vtedy sa môže posúvať ďalej,“ hovorí Spoko s tým že veľká časť ich generácie z východného Slovenska odkiaľ pochádzajú v podstate ušla za lepším životom do Čiech, Anglicka, Rakúska či Nemecka.

Nový singel si môžete pozrieť v našej videogalérii

Môže vás zaujímať:

Foto: Smola a Hrušky

Nový klip aj singel od kapely Smola a Hrušky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM