JAB Rôzne

Novinka, akú by ste v múzeu nečakali: Na nevyužitom dvore vznikla parádna atrakcia!

Ak máte radi Francúzsko a radi zrelaxujete pri zaujímavej a nenáročnej hre, stačí si zájsť do Múzea Spiša. Práve tam vznikla nedávno atraktívna novinka.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, akú by ste v múzeu nečakali: Na nevyužitom dvore vznikla parádna atrakcia!
15
Galéria

Ak si chcete užiť zaujímavý relax s francúzskym nádychom, nemusíte chodiť priamo do krajiny galského kohúta. Stačí, ak si to namierite do Múzea Spiša a objavíte tam lákavú novinku.

„Rozmýšľali sme, čo vymyslieť pre návštevníkov múzea, také niečo, čo by nečakali a bolo by to pre nich zaujímavé. A keďže dvor múzea bol prázdny, rozhodli sme sa vybudovať oddychovú zónu, kde si môžu popri relaxovaní zahrať aj klasickú francúzsku spoločenskú hru – petang,“ povedal odborný pracovník múzea Denis Kuzl.

Na nevyužitom dvore tak začiatkom prázdnin vznikli dve petangové ihriská: jedno je určené dospelým a jedno deťom. Okrem petangu na vás čaká príjemné posedenie, francúzska hudba či francúzske a provensálske doplnky. V teplých letných dňoch nechýba ani občerstvenie v podobe limonády.

Ako priblížil Kunl, hra je veľmi jednoduchá a je určená pre všetky vekové kategórie. „Kto nepozná jej pravidlá, stačí si ich prečítať. Pre návštevníkov múzea sme ich pripravili spolu s históriou tejto spoločenskej hry,“ doplnil.

Petangové ihrisko bude k dispozícii do konca septembra a navštíviť sa dá v čase otváracích hodín múzea. „Poplatok je 1 euro na osobu, časovo pobyt obmedzený nie je,“ uzavrel odborný pracovník múzea.

Zaujímavú novinku múzea si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Novinka v centre Spišskej: Ľudia si môžu zahrať petang, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM