JAB Samospráva

Nové rozloženie síl spišskonovoveského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Novovešťania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl spišskonovoveského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: TASR

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 19 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 65 kandidátmi tvorili veľkú časť nominanti politických strán, ale objavovali sa aj nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

Medzi stranami vedú smeráci

Stranou, s ktorej podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov je SMER-SD. V mestskom zastupiteľstve bude sedieť jedenásť jej nominantov. KDH, NOVA, SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, KDS, MOST – HÍD budú mať v našom meste štyroch zástupcov. Do mestského zastupiteľstva sa prebojovali aj traja nezávislí poslanci, za ktorými nestojí žiadna politická strana. Strana SIEŤ, SDKÚ-DS bude mať v zastupiteľstve iba jedného zástupcu no treba podotknúť, že v svojom obvode získal najviac hlasov zo všetkých kandidátov.

Noví mestskí poslanci

  • SMER – SD: Ľubomír Vaic, Ondrej Majerník, Jozef Kačenga, Michal Beharka, Dávid Demečko, Michal Demečko, Marián Bubeník, Vladimír Jančík, Janka Brziaková, Lea Grečková, Vasil Kolesár
  • KDH, NOVA, SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, KDS, MOST – HÍD: Mária Kaľavská, Rastislav Javorský, Andrej Cpin, Jozef Gonda,
  • Nezávislí poslanci: Zuzana Záborská, Daniela Antalová, Valter Retter
  • SIEŤ, SDKÚ-DS: Addnan Akram

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM