Rôzne Rôzne

Nové rebríčky škôl: Ktoré novoveské sa umiestnili najlepšie?

Nové rebríčky základných a stredných škôl sú už na svete. Vieme, ktoré novoveské školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky škôl: Ktoré novoveské sa umiestnili najlepšie?
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk letnú aktualizáciu rebríčkov základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku.

„Okrem aktualizácie údajov sme rozšírili okruh zverejňovaných údajov, vďaka čomu sme mohli aj mierne vylepšiť hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách,“ uvádza Ineko, ktorý použil pri zostavovaní údaje z posledných štyroch rokov, pričom tie novšie majú aj vyššiu váhu.

V prvej tridsiatke

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie vo svojich kategóriách umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave a košické Gymnázium na Poštovej 9. Prečítajte si podrobnosti.

V TOP 30 sa v rámci celého Slovenska umiestnila v kategórii Stredné odborné školy aj Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi, ktorá obsadila 24.miesto. Zaostrili sme však aj na vrchné priečky rebríčkov v rámci Košického kraja.

Najlepšie umiestnené novoveské školy

Najvyššie z novoveských základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka ZŠ Nad Medzou, ktorej patrí 11. miesto v rámci Košického kraja. Hneď za ňou sa umiestnila na 12. priečke ZŠ Levočská a na štrnástom figuruje ZŠ Ing. O. Kožucha.

Prejdime na stredné odborné školy a novoveských zástupcov, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie. Bronzové miesto patrí Technickej akadémii, na šiestej priečke sa nachádza Hotelová akadémia a najlepšiu trojku uzatvára SOŠ ekonomická zo štrnásteho miesta.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku v rámci Košického kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium Školská a to na 12. mieste, Gymnázium Javorová sa umiestnilo na 14.priečke a na 21.mieste sa nachádza Cirkevné gymnázium Štefana Mišíka.

Zdroj: Ineko.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM