JAB Rôzne

Nová posila na novoveskom kúpalisku: Vyspovedali sme sympatickú plavčíčku Adrianu

Musia mať oči na stopkách a neraz zachránia aj ľudský život. Plavčíci nechýbajú ani na kúpalisku v Spišskej. Tento rok im pribudla nová ženská posila.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila na novoveskom kúpalisku: Vyspovedali sme sympatickú plavčíčku Adrianu
Zdroj: Dnes24.sk

Na kúpalisku v Spišskej Novej Vsi dohliadajú na bežný chod kúpaliska a jeho návštevníkov plavčíci. Tento rok do prevažne mužského kolektívu pribudla nová ženská posila. Novovešťanka Adriána Wachterová však nie je žiadny nováčik.

Staronová plavčíčka

Ako nám prezradila vyštudovaná sociálna pracovníčka plavčíčku už robila niekoľko rokov predtým. Nahovoril ju jej kamarát. Keďže od malička športuje a plávanie patrí medzi jej top športy tak sa rozhodla opäť sa vrátiť na kúpalisko ako plavčíčka. „Musela som si znova spraviť kurz, ktorý trval štyri dni a na ktorom sme museli ukázať svoje plavecké zdatnosti,“ priblížila Adriana.

Čítajte tiež: Netradičný turnaj na novoveskom kúpalisku: Hrali ste už niekedy futbal v bubline?

Na novoveské kúpalisko nastúpila popri svojej práci ako brigádnička od júla, ale ako hovorí, už by sa tomu chcela venovať dlhodobo. „Milujem plávanie a aj tak som tu trávila väčšinu voľného času. Tak som spojila príjemné z užitočným,“ prezradila pre náš portál. Zachraňovať topiaceho sa, ako hovorí, našťastie ešte nemusela, ale oči sú na stopkách stále. „Treba pôsobiť najmä preventívne. Hlavne pri starších ľuďoch či menších deťom treba byť v pozore to sú najrizikovejšie skupiny našich návštevníkov,“ ozrejmila Adriana. Zatiaľ ošetrovala najmä menšie odreniny či vyberala žihadlá.

Pozvania na kávu

A ako sa cíti v prevažne mužskom kolektíve? „Úplne v pohode vyrastala som s tromi bratmi takže som na to zvyknutá,“ zasmiala sa. Ani s akceptovaním návštevníkov podľa jej slov problém nemá. „Som skrátka tvrďas aj keď na to možno nevyzerám. Ľudia ma akceptujú keď zapískam na píšťalku,“ prezradila.

Čítajte tiež: Zábery z kategórie nevšedné: Fotograf zo Spišskej vytvára diela plné fantázie

Keďže je zamestnaná, plavčíčku robí iba cez víkendy. „Je to pre mňa taká pohodová práca pri ktorej vypnem z celého týždňa a po službe si ešte aj zaplávam,“ povedala. A ako na ňu reagujú mužskí návštevníci kúpaliska? „Keďže som Novovešťanka stretávam tu aj veľa známych, ktorí sú poväčšine prekvapení, čo tu robím. No dostala som už aj pár pozvaní na kávu. Zatiaľ som ešte ani jedno z nich neprijala,“ uzavrela s úsmevom.

Plavčíčka Adriána dohliada na bežný chod na novoveskom kúpalisku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM