JAB Rôzne

Niekoľko desiatok skautov v akcii: Veľké čistenie Slovenského raja

Pred začiatkom letnej turistickej sezóny sa pustili do upratovania Slovenského raja aj skauti. Odpadky zbierali na turistických chodníkoch aj v roklinách.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko desiatok skautov v akcii: Veľké čistenie Slovenského raja
Zdroj: Marek Leskovjanský

Slovenský skauting, Podtatranská skautská oblasť a 75. zbor, o.b. Jána Vojtaššáka, Spišská Nová Ves v spolupráci so Správou NP Slovenský raj zorganizovali uplynulú sobotu pravidelnú akciu s názvom Čistenie Slovenského raja pred letnou turistickou sezónou.

Ako povedal organizátor akcie a pracovník Správy NP Slovenský raj Marek Leskovjanský, na upratovaní sa zúčastnilo 75 skautov a skautiek z Podtartanskej skautskej oblasti, zo skautských zborov: Spišskej Novej Vsi, Popradu, Kežmarku a Vydrníka.

„Od odpadkov sme čistili turistické chodníky a rokliny v severnej časti NP Slovenský raj a taktiež brehy rieky Hornád v Prielome Hornádu,“ ozrejmil Leskovjanský s tým, že celkovo vyzbierali skauti 15 vriec odpadu.

Ako doplnil, pomerne málo odpadkov bolo na turistických chodníkoch, no najviac odpadu – až osem vriec – vyzbierali dobrovoľníci v Prielome Hornádu. „Išlo najmä o naplavený odpad v rieke Hornád zachytený na stromoch a brehoch rieky. V tomto odpade prevažovali väčšinou PET fľaše ako aj rôzne obaly či igelity,“ priblížil Leskovjanský. Skauti ukončili svoju šľachetnú akciu na Kláštorisku, kde ich čakal guláš a malé občerstvenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM