JAB Rôzne

Kedysi vychýrené kúpalisko v Slovenskom raji, dnes des a hrôza: Pozrite si FOTO z kúpaliska Kongo

Pod niektoré rekreačné strediská v Slovenskom raji sa podpísal čas. Jedným z takých miest je aj kúpalisko Kongo na Podlesku v Hrabušiciach. Pozrite si, čo z kúpaliska zostalo.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi vychýrené kúpalisko v Slovenskom raji, dnes des a hrôza: Pozrite si FOTO z kúpaliska Kongo
Zdroj: Dnes24.sk

Dezolátny stav, budúcnosť neistá. Aj takto sa dá nazvať bývalé kúpalisko. Najznámejšie kúpalisko v Slovenskom raji dnes pripomína skôr smetisko. Turistov a plavcov vystriedal bordel a burina.

Obyvateľ Hrabušíc Rudolf zaspomínal na to, aké to bolo kedysi. „V tej dobe to bolo špičkové kúpalisko. Dole pod kúpaliskom boli solárne panely. Voda sa brala rovno z potoka. Boli tu prezliekárne, hrávali sme tu volejbalové turnaje. Blízko je kemp. Turisti sa mohli prísť po túre zabaviť a zaplávať si.“

Podľa jeho slov bol pri kúpalisku hotel. Celé stredisko bolo tip top. Nevyhľadávali ho len turisti a domáci. Robili sa tam svadby, oslavy a rôzne školenia. Ako sme sa dozvedeli, zabávať sa chodila aj vtedajšia smotánka. Dokonca medzi stálych hostí patrili Kubánci. Aj pomenovanie dostalo stredisko od miestnych obyvateľov.„V ho­teli pri kúpalisku mali papaláši žúrku a ráno bar pripomínal africkú krajinu po občianskej vojne,“ zasmial sa Rudolf. Odvtedy dostalo kúpalisko pomenovanie Kongo.

Nad súčasným stavom len krúti hlavou. „Des a hrôza to je. Hrôza pre Slovenský raj,“ Dodáva, že vlastne ani netuší komu to celé patrí. „Po revolúcií sa to sprivatizovalo a takto to dopadlo,“ uzavrel. Kúpalisko zarástlo a chata, v ktorej sa smotánka zabávala, padla za obeť požiaru.

Oslovili sme aj starostku Hrabušíc Janu Skokanovú, či má obec s týmto miestom nejaké plány. „Ja ani netuším komu to patrí. Má to súkromník. Viem, že sa tam striedalo viac majiteľov, ale terajšieho nepoznám,“ povedala starostka. Ako sa ďalej vyjadrila, kúpalisko je nefunkčné a v dezolátnom stave a na jeho obnovu by bolo treba veľa finančných prostriedkov, ako aj odkúpenie pozemku od pôvodného majiteľa. „Možno do budúcna, keby boli peniažky, by sme radšej spravili nové kúpalisko na svojich pozemkoch,“ uzavrela starostka.

Bývalé slávne kúpalisko v dezolátnom stave!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM