Miroslav Pomajdík Krimi

Nezabudnuteľná krádež s odkazom "Fajne še kradlo..." Policajti už chytili podozrivých!

Spomínate si ešte na legendárnu vykrádačku, ktorá sa stala tento rok v apríli v katastri obce Dravce - Bukovinka v lokalite zvanej Nižný majer po ktorom páchateľ nechal majiteľovi odkaz „FAJNE ŠE KRADLO!!! MAŠ SMOLU! K… !“? Polícia ma už v rukách štyroch podozrivých.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľná krádež s odkazom "Fajne še kradlo..." Policajti už chytili podozrivých!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody, a poškodzovania cudzej veci vyšetrovateľ obvinil troch chlapcov z obce Dravce (14r., 15r., 17r.) a jedného z obce Spišský Štvrtok (16r.),“ informoval krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Štvorica mladíkov mala prekonať 8.4.2013 pletivové oplotenie rodinného domu, vytvorili si otvor do drevenej stodoly a dostali sa dnu. Zo stodoly ukradli prenosný CD prehrávač, vŕtačku, uhlovú brúsku a rôzne náradie. Za pomoci ukradnutého náradia sa mali vlámať do rodinného domu a pokračovať vo svojej činnosti. Ukradli televízor, satelitný prijímač s kartou a DVD prehrávač.

Páchatelia sa mali do domu vrátiť ešte dvakrát. Hneď na druhý deň v popoludňajších hodinách mali kradnúť v dome opäť, pričom zobrali motorovú a elektrickú pílu, hifi vežu, srnčie a jelenie zhody a preparovaného Rysa. „Do tretice mali prísť do domu 11.4.2013 popo­ludní, avšak najstaršieho z obvinených nahradil obvinený z obce Spišský Štvrtok. Z domu zobrali puškohľady, ďalekohľad, 10 litrov destilátu, nabíjačku autobatérií, krovinorezy a z mraziaceho boxu rôzne druhy mäsa. Pri odchode najmladší z obvinených napísal na fasádu domu: ,,FAJNE ŠE KRADLO !!! MAŠ SMOLU ! K… !“.“ doplnil Daniel Džobanik..

Celková škoda, ktorú spôsobili 55 ročnému majiteľovi bola vyčíslená na 3 600 eur. Polícii sa väčšinu odcudzených predmetov podarilo nájsť a budú vrátené späť majiteľovi. „Poľovnícke trofeje obvinení spílili, mäso predali a z alkoholu časť vypili a zvyšok tiež predali. Obvinení sú stíhaní na slobode,“ uzatvára Daniel Džobanik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM