JAB Krimi

Neuveriteľná brutalita tínedžerov: Muža (†56) pri prepade dobili na smrť!

Mladučký Roman (19) a jeho šesť ešte mladších kamarátov vo veku len od 12 do 16 rokov podľa polície prepadli muža (†56), ktorého zvalili na zem a začali biť. Ten na následky zranení po piatich dňoch zomrel!

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľná brutalita tínedžerov: Muža (†56) pri prepade dobili na smrť!
Foto: Rastislav Búgel

Spišskonovoveskí policajti začali vyšetrovať zločin zabitia, ku ktorému malo dôjsť dňa v obci Nálepkovo v okrese Gelnica. Ako informoval hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó, neznámy páchateľ fyzicky napadol 56-ročného muža a spôsobil mu zranenia, ktoré nevylúčili príčinu úmrtia. Nebohý bol nájdený v rodinnom dome v Nálepkove, bez známok života.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý prípad prevzal v priebehu vyšetrovania zmenil právnu kvalifikáciu zo zločinu zabitia na obzvlášť závažný zločin lúpeže, z ktorého obvinil štyroch miestnych obyvateľov z obce Nálepkovo. Obvinený je dvakrát súdne trestaný 19-ročný Roman, 1-krát súdne trestaný 16-ročný tínedžer a dvaja doposiaľ súdne netrestaní mladiství (14 a 15). Podľa polície pomáhali im aj traja maloletí (13,12,12).

„Mladíci piateho júla vo večerných hodinách pri cintoríne pristúpili k poškodenému mužovi a žiadali od neho cigarety a tabak. Keď im ich odmietol dať, zvalili ho na zem, kde ho spoločne udierali a kopali,“ informoval hovorca. „Keď sa poškodený už nedokázal brániť, tak mu z vrecka nohavíc vzali tabak, cigary, cigaretové papieriky ako aj zápalky. Poškodený pri tomto útoku utrpel mnohopočetné poranenia na následky ktorých desiateho júla zomrel,“ doplnil Szabó.

Dvoch súdne trestaných obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. Ďalší dvaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. „U troch maloletých, ktorých vzhľadom na ich vek nie je možné trestne stíhať, bude polícia preverovať trestnú zodpovednosť ich rodičov, respektíve zákonných zástupcov,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM