Správy

Netradičný nápad organizátorov plesu: V jeden deň sa bude plesať, druhý zabíjať...

Už tento piatok otvorí svoje brány v poradí 14. Reprezentačný ples cestovateľov a priateľov Rotary. Organizátori si pripravili viacero prekvapení, tým prvým je benefičná dražba a na druhý deň sa uskutoční tradičná slovenská zabíjačka na Spišskom salaši pod Spišským hradom.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný nápad organizátorov plesu: V jeden deň sa bude plesať, druhý zabíjať...
Zdroj: TASR

Na akcii sa bude dražiť päť obrazov a päť vecných cien, napríklad vyhliadkový let ponad Vysoké Tatry, či týždňový zájazd k moru. „Chceli sme dosiahnuť rôznorodosť dražby, aby si každý účastník našiel dôvod zúčastniť sa na nej,“ vysvetľuje František Kornaj z Rotary klubu Spišská Nová Ves, s tým, že symbolickou cenou bude i lístok na budúcoročný ples.

Výťažok z plesu poputuje chorým deťom

Vyzbierané financie pôjdu na pomoc chorým deťom, hlavne malým onkologickým pacientom. Peniaze z doterajších dražieb putovali pred troma rokmi na opravu lávky v Slovenskom raji poškodenej po povodniach, o rok na to na opravu hradu v Krásnej Hôrke a vlani na kúpu kyslíkových kondenzátorov pre Spišskú charitu.

„Priemerne sa nám v klube darí získať z dražby okolo 2000 eur. Vlani sme túto sumu vďaka grantu zvýšili približne na dvojnásobok. Tento rok budú mať návštevníci plesu možnosť prispieť počas celého večera aj mimo samotnej dražby. Zapojiť sa do zbierky budú môcť až do konca mesiaca aj ostatní obyvatelia mesta,“ upozornil Kornaj.

Hviezdami večera Close Harmony Friends

Prvý ples cestovateľov sa uskutočnil v Levoči v roku 2001 a každý rok je jeho partnerom iná krajina. Tento rok to bude Brazília. „Okrem množstva hostí budú na plese aj ôsmi brazílski študenti, ktorí v rámci medzinárodného študentského výmenného programu Rotary trávia tento školský rok na Slovensku. Porozprávajú o svojej krajine a podelia sa s doterajšími dojmami zo Slovenska,“ doplnil Kornaj.

Na ples by mali zavítať aj viacerí primátori z okolitých miest. „Je to veľmi príjemné a užitočné zároveň. Primátori nám vedia povedať, kam by bolo dobré nasmerovať našu pomoc, aby peniaze, ktoré vieme poskytnúť, boli využité čo najlepšie. Zároveň získajú informácie o aktivitách Rotary a môžu ich posunúť ďalej, tým, pre ktorých by mohli byť užitočné,“ konštatoval Kornaj.

Hlavnou hviezdou večera bude slovenská formácia Close Harmony Friends, spevák Janko Lehotský, pripravená je aj show a výučba latinsko-amerických tancov, brazílskeho bojového umenia Capoeira, vystúpi aj skupina Gipsy Čave a bude i množstvo sprievodných akcií a ochutnávok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM