Miroslav Pomajdík Hokej

Neskutočná víťazná vlna našich hokejistov: Prievidza odišla s debaklom

Spišskonovoveskí hokejisti odohrali v stredu posledný zo šesťzápasovej série domácich vystúpení za sebou. Zápas s Prievidzou bol nádherným vyvrcholením celej šnúry a 420 divákov, ktorí zamierili na štadión, videli domáce gólové hody.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočná víťazná vlna našich hokejistov: Prievidza odišla s debaklom
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Už od prvých minút bol zápas v jasnej réžii Spišiakov. V tretej minúte za hákovanie odišiel na trestnú lavicu hráč hostí Tomáš Daniška. Spišiaci dostali svojho súpera pod tlak a niekoľko sekúnd pred vypršaním trestu Danišku, vsietil prvý gól domácich Fero Koky. Prievidza sa trápila, jej hráči strácali často puky a to bola voda na mlyn domácich, ktorí počas celej tretiny nedali brankárovi Borárošovi vydýchnuť. Bola len otázka času, kedy po obrovskom tlaku prídu aj gólové zakončenia.

Pred koncom tretiny prišli nádherné hokejové momenty Spišskej Novej Vsi, keď sa po krásnej akcii, ktorú založil Michal Findura, dostal k puku Roman Ihnaťo a ten ho naservíroval Radovanovi Cúttovi, ktorý zvýšil na 2:0. To však nebolo všetko, lebo o dvadsať sekúnd prišla ďalšia ukážková akcia domácich a Richard Smotrila upravil skóre prvej tretiny na 3:0. Spišiaci doslova prestrieľali Prievidzu, keď v prvej tretine vyslali na ich bránku 17 striel. Domáci brankár Gavalier sa veľmi nezapotil, keď čelil iba štyrom strelám hostí.

Dominancia domácich pokračovala aj v druhej tretine a v 29. minúte zvyšoval už na 4:0 Radovan Cútt. Spišiaci boli pri chuti a Borároš vyťahoval v 34. minúte puk zo svojej „svätyne“ opäť. Presadil sa Juraj Kucirko, ktorý zakončil po dobre vypracovanej akcii Pavla Gurčíka. V 35. minúte prišiel faul Vartovníka, za ktorý dostal domáci hráč 20+5 minútový trest. Prievidza sa aj vo svojej presilovke naďalej trápila a nedokázala výraznejšie ohroziť domáceho brankára. Prevaha o jedného hráča im nijak nepomohla a Spišiaci sa dostávali do častých nebezpečných únikov a prečíslení a po jednom z nich, keď sa ocitla opäť trojica domácich hráčov pred brankárom Prievidze, strelil šiesty gól Findura.

V tretej tretine nastúpil v bránke hostí Jakub Belák. Spišiaci si vypracovali množstvo gólových šancí, výborne napádali, získavali puky Prievidze ešte v ich obrannom pásme, obetavo bránili a rozkladali útočné akcie hostí už v zárodku, za čo sa im domáce tribúny odvďačili častým potleskom. V 51. minúte uzatvoril skóre zápasu domáci Matej Giľák. Hráči Prievidze mohli zaznamenať v záverečných minútach čestný úspech, keď zazvonila ľavá tyčka Gavalierovej bránky. Domáci hokejisti ešte v závere spálili viacero tutoviek a tak Spišská Nová Ves vyhrala aj svoje šieste vystúpenie za sebou a v tabuľke sa bodovo dotiahla na šiestu Detvu!

HK Spišská Nová Ves – MšHK Prievidza 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)

Spišská Nová Ves- Prievidza
8
Galéria
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM