JAB Rôzne

Nechať si ich ujsť by bola škoda: 5 parádnych akcií, ktoré sa chystajú v okolí Spišskej

V okolí Spišskej to bude žiť akciami aj v najbližšom období. Z chystaných podujatí sme vybrali hneď päť, ktoré rozhodne odporúčame zažiť. Necháte sa pozvať?

Ilustračný obrázok k článku Nechať si ich ujsť by bola škoda: 5 parádnych akcií, ktoré sa chystajú v okolí Spišskej
Zdroj: TASR

Spišský Hrhov

Prvým z takýchto podujatí v našom výbere je to, ktoré už onedlho prebehne v Spišskom Hrhove. Už tento piatok 18. augusta odštartuje 15. ročník pravidelnej akcie s názvom Harhovske čudá a zabaviska. Na dvojdňovom festivale nebude chýbať to, prečo je tento festival výnimočný, a to výroba maxi výrobku, ktorý bude zároveň okrem obrích rozmerov aj funkčný. Tentokrát to bude rapkáč.

Okrem toho na domácich ako aj návštevníkov čaká tradičný dožinkový sprievod či súťaž v hľadaní ihly v kope sena. Sily si zmerajú bežci v takzvanej Harhovskej desiatke a gurmáni budú môcť ochutnať stredomorskú aj typicky spišskú kuchyňu. Festival spestria aj hudobné skupiny, Sám Sebou, Hrdza či Drišľak v piatok to zase roztočí Dara Rolins.

Spišské Tomášovce

Len na skok od Spišskej je takisto nasledujúci víkend pripravená zaujímavá udalosť. Spišské Tomášovce oslavujú 800. výročie prvej písomnej zmienky o obci a pri tejto príležitosti pripravili pre domácich ako aj návštevníkov zaujímavý program. Vystúpi skupina Sčamba, Sám Sebou, či FS Šafolka. Nebude chýbať ani remeselný jarmok spojený s tvorivými dielňami.

Počas podujatia sa predstavia aj umeleckí rezbári zo Spiša na čele s víťazom reality šou Farma – Mirom Povecom. Pre deti sú pripravené rôzne hry či súťaže, maľovanie na tvár, skautské animácie, či mini farma domácich zvieratiek. Oslavy sa uskutočnia v dňoch 19. a 20. augusta v areáli turistickej ubytovne Hornád.

Krompachy

Aj v meste Krompachy bude na programe zaujímavá udalosť. Už 26. augusta 2017, od 08:00, sa na Plejsoch uskutoční jubilejný 20. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska vo varení a jedení bryndzových halušiek. Tradičné slovenské jedlo budú pripravovať štvorčlenné družstvá z rôznych kútov Slovenska a aj zo zahraničia. Tešiť sa môžete aj na súťaž v jedení halušiek drevenými lyžicami. Okrem halušiek bude pripravený aj sprievodný kultúrny program.

Ferčekovce

Slinky vám zaručene potečú aj na konci augusta. V mestskej časti Spišskej – Ferčekovce sa uskutoční už tretí ročník takzvaného kotlíkového festivalu. Ten sa bude konať 27. augusta od 11:00. Približne 15 družstiev bude mať za úlohu navariť v kotlíku 25 litrov dobroty podľa vlastného výberu. Od 14:00 budú môcť z týchto dobrôt aj ochutnať.

Gazdinky zase zabojujú o najlepší domáci koláčik a deti si budú môcť spraviť detskú pizzu podľa vlastnej chuti. K dobrej nálade veľkých aj malých zaručene prispeje i DJ, ktorý tam bude počas celej akcie. Najmenší sa môžu tešiť na animátorov, maskotov a rôzne súťaže i aktivity. Zabaviť sa môžu aj na mini diskotéke. Večer zase spríjemní koncert domácej kapely.

Smižany

A nakoniec úplná novinka u našich najbližších susedov. Tento rok sa po prvýkrát budete môcť zabaviť na podujatí s názvom Smižiansky Kermeš. Ten sa uskutoční v nedeľu 10. septembra v areáli TJ Slovan. Program začína od 16:30a na návštevníkov čaká komediálna show – Sranda Banda, Eva Máziková Polemic a Star Band. Skrátka neprídu ani tí najmenší, pre ktorých bude k dispozícii jazda na koníku, trampolíny, aquazorbing či nafukovacia atrakcia. Nebude chýbať ani občerstvenie v podobe domácich škvarkových pagáčov či ochutnávka piva. Vstupné sú 4 eurá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM