JAB Hokej

Naše Osy trénujú na tatranskom ľade: Spoločnosť im robia dievčatá z Popradu a Prešova

Príprava na hokejovú sezónu je v plnom prúde. Naše hokejistky využívali cez víkend na tréning zatiaľ zimný štadión v Poprade. Jedným z dôvodov je aj nízky počet dievčat.

Ilustračný obrázok k článku Naše Osy trénujú na tatranskom ľade: Spoločnosť im robia dievčatá z Popradu a Prešova
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ako prezradil tréner HC OSY Pavol Findura využívajú zatiaľ ľad v Poprade a to hneď z dvoch dôvodov. Jedným je, že dievčat je málo a druhým, že v Spišskej sa ľad ešte pripravuje. Vzhľadom na nízky počet vo všetkých kádroch spojili tréningy so súperkami ŽHK Poprad a Šarišanka Prešov.„Rozhod­nutie, že sa vytvoril športový klub v Bratislave, nás poznačil. Odchádzajú nám štyri dievčatá. Do poslednej chvíle sme netušili s koľkými dievčatami pôjdeme do sezóny“ neskrýva sklamanie tréner.

Letnú prípravu absolvovali niektoré dievčatá individuálne. No aj napriek tomu sa podľa jeho slov venovali príprave naplno. Letná príprava trvala osem týždňov. Tréningy dievčat, ktoré trénovali spolu boli tri až štyrikrát do týždňa v maximálnom nasadení.

V rámci predsúťažného obdobia využívajú tréningy s Popradom a Prešovom. Zaujímali nás aj ambície, aké chce s dievčatami v tejto sezóne dosiahnuť. „Každý chce získať medailu. Uvidíme, ako sa sezóna vykryštalizuje, či budú hráčky zdravotne v poriadku,“ povedal Findura. „Myslím si, že východoslovenská trojka Poprad, Prešov, Spišská Nová Ves sa stále budú byť o medaily aj keď netreba zabúdať, že Petržalka alebo Zvolen majú tiež kvalitné hráčky,“ uzavrel tréner HC OSY.

Tréning HC OSY  v Poprade
13
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM