JAB Iné športy

Naše dievčatá hnalo dopredu 800 fanúšikov: Volejbalový zápas priniesol až tri rekordy!

800 fanúšikov volejbalu prilákal zápas medzi Spišskou a Bratislavou. Podpora fanúšikov zabrala. Spišiačky si pripísali na svoje konto historicky prvé víťazstvo nad Sláviou Bratislava a dostali sa na čelo tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Naše dievčatá hnalo dopredu 800 fanúšikov: Volejbalový zápas priniesol až tri rekordy!
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi sa cez víkend prepisovali historické tabuľky hneď viackrát. Po prvý raz porazili hráčky VK Spišská Nová Ves svoje súperky zo Slávie EU Bratislava. Po prvý raz sú Spišiačky na čele tabuľky, keď sú v základnej časti súťaže všetky družstvá. Do tretice bol na tomto zápase prekonaný aj divácky rekord. Zápasu sa zúčastnilo 800 fanúšikov.

Podľa slov tajomníka volejbalového klubu Igora Murka plná hala videla zaujímavý volejbal, v ktorom mali jednoznačne navrch domáce volejbalistky, v kompletnej zostave. „V prvom sete viedli domáce hráčky takmer neustále a doviedli ho víťazného konca, ale potrebovali na to 3 setboly. V druhom sete Spišiačky prehrávali no tento stav otočili pri podaní Veroniky Jakábovej a jej 10-bodovej šnúre na 15:8,“ informoval Murko.

Ako ďalej prezradil v treťom sete mali spočiatku navrch hosťujúce volejbalistky, ktoré do prvého oddychového času viedli. „Spišiačky však neskladali zbrane, ba naopak. Sústredenou hrou v útoku a obrane dokázali stav vyrovnať a otočiť. Záver setu i zápasu, to už bol „standing ovation“ od plnej haly a oprávnená ďakovačka za 3 vyhraté sety, za 3 body i za zaslúžené prvé miesto v tabuľke,“ doplnil tajomník volejbalového klu­bu.

Tréner volejbalistiek Ondrej Spišák si myslí, že to bol, psychicky veľmi náročný zápas. „Vydržali sme sa koncentrovať počas celých troch setov. V šatni sme zdôrazňovali bojovať za hocijakého stavu, čo sa nám potvrdilo v 3. sete. Základ víťazstva sme položili pri podaní Veroniky Jakábovej a pri individuálnych blokoch Ivany Povrazníkovej. Každá hráčka šla do zápasu s maximom, a to rozhodlo. Čaká nás naďalej tvrdá práca. Ďakujeme divákom a fans za fantastickú podporu v hľadisku," zhodnotil tréner.

VK Spišská Nová Ves – VK Slávia EU Bratislava 3:0 (23, 17, 21)

Foto: Lukáš Jaseňák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM