JAB Rôzne

Náš tip na blížiaci sa víkend: Vychutnajte si úžasný pohľad na Spišskú z najvyššej veže Slovenska

Ak ste ešte nerozmýšľali, ako strávite túto sobotu, máme pre vás skvelý tip. V rámci svetového dňa sprievodcov môžete zažiť v Spišskej bezplatný výstup na kostolnú vežu a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Náš tip na blížiaci sa víkend: Vychutnajte si úžasný pohľad na Spišskú z najvyššej veže Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Dominantou Spišskej Novej Vsi je rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie so svojou 87-metrovou vežou, ktorá je najvyššia na Slovensku. Kto si ešte nevychutnal pohľad z veže na naše mesto, môže tak urobiť už čoskoro. Ako bonus je pripravená aj prehliadka mesta.

Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci s turistickým informačným centrom a Múzeom Spiša pripravili pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov 20. februára bezplatný výstup na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska a prehliadku mesta so sprievodcom.

„Spišská Nová Ves sa zapojila do Svetového dňa sprievodcov prvýkrát spolu s ďalšími mestami Sloveska. Pre širokú verejnosť sme pripravili dva výstupy na kostolnú vežu. Prvý bude o desiatej dopoludnia a druhý o 12.00 hod,“ informovala Bibiána Bochňáková z turistického informačného centra.

Okrem toho podľa jej slov môžu skupiny, ktoré sa zúčastnia výstupu na vežu, súčasne absolvovať prehliadku mesta so sprievodcom o 11.00 hod. „Bezplatné vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť v turistickom informačnom centre ,“ uzavrela Bochňáková.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM