JAB Rôzne

Namiesto peknej trávičky strašný bordel: Obrázky z mesta, pri ktorých budete krútiť hlavami!

Nohavice, záclony, rádia, misky... Nie to nie je ponuka z obchodu, ale zoznam, čo všetko môžete vidieť v našom meste nahádzané pod stromami a v tráve. Paradoxom je, že toto smetisko vzniklo iba pár krokov od zberného dvora. Pozrite si foto z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto peknej trávičky strašný bordel: Obrázky z mesta, pri ktorých budete krútiť hlavami!
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Oproti zberného dvora vyrástlo celkom “pekné“ smetisko. Boli sme sa na mieste pozrieť. Je to síce záhradkárska oblasť, ale smetisko je blízko zberného dvora. Pýtali sme sa okoloidúcich ľudí, čo si o tom myslia.

Oto (55) záhradkár: „Vidíte? Oproti zberný dvor a tu toto smetisko. Je to smutné, že si sami vytvárame také smetiská.“ Emília (37) rokov: „Chodievam sem so psíkom na prechádzky. Nepáči sa mi to. Kvôli takýmto skládkam musím psíka držať na vôdzke, aby mi tam nezabehol.Juraj (63): „Čo vám poviem – to sme my Slováci. Sme skrátka nepoučiteľní.“

Skočili sme aj do neďalekého zberného zbora, či nemajú bližšie info, ako na danom mieste vznikol taký borde. „Ja vám poviem presne, ako to tam vzniklo,“ rozhovoril sa Erik Forberger zodpovedný vedúci zberného dvora. ,,Všetok bordel tam narobili rómski spoluobčania. Čakajú tu na autá, ktoré idú do zberného dvora a zastavujú ich. Keď im auto zastane, tak si vypýtajú od nich veci. Potom si zoberú, čo sa im hodí a ostatné veci vyhodia,“ povedal Forberger. Sú takí drzí, že my s nimi nič nenarobíme. Volali sme už aj mestskú políciu, ale oni to robia stále,“ dodal.

Odpoveď na otázku, čo so smetiskom oproti zberného dvora sme hľadali u vedúceho oddelenia komunálneho servisu Juraja Sada. „Áno viem o tom požiadali sme chlapov zo zberného dvora o upratanie, takže v priebehu dňa to tam už nebude. Následne sme požiadali náčelníka mestskej polície o vyslanie hliadky a zabezpečenie verejného poriadku v tejto lokalite.“ Či sa to už takáto skládka po vyčistení nebude opakovať, ukáže čas.

Úkaz, aký sa často nevidí: 10 metrov od zberného dvora si ľudia spravili smetisk
11
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM