JAB Rôzne

Najvyššia investícia v histórii nemocnice v Spišskej: Práce sú už v plnom prúde, aktuálne FOTKY priamo z miesta

Práce na výstavbe dvoch nových oddelení sú v spišskonovoveskej nemocnici v plnom prúde. Oddelenie urgentnej medicíny a oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti by malo byť hotové do konca mája. Prinášame vám aktuálne zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Najvyššia investícia v histórii nemocnice v Spišskej: Práce sú už v plnom prúde, aktuálne FOTKY priamo z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi zahájili výstavbu komplexu oddelení urgentnej a intenzívnej starostlivosti novej generácie ešte v decembri minulého roka. Podľa slov riaditeľky nemocnice Renáty Šulákovej ide o najvyššiu investíciu od vzniku nemocnice, ktorá presiahne jeden milión eur.

Cieľom rekordnej investície je zásadným spôsobom zvýšiť kvalitu akútnej zdravotnej starostlivosti. Zjednodušiť prácu sanitiek rýchlej zdravotníckej pomoci, ako aj poskytnúť služby urgentným pacientom na jednom mieste.

Ako nám povedala riaditeľka nemocnice, v nových priestoroch sa bude nachádzať aj CT–čko , ultrazvuk a röntgen. „Pacientov na novom oddelení urgentnej medicíny ošetria prednostne podľa závažnosti ich stavu. To sa docieli zavedením takzvanej triáže počas vstupného príjmu (triedenie podľa závažnosti),“ vysvetlila Šuláková.

Ku každému stupňu závažnosti bude priradený maximálny čas, dokedy má byť pacient definitívne ošetrený. Najakútnejšie stavy musia byť vyriešené okamžite alebo najneskôr do 10 minút. O jednotlivých pacientov sa budú nepretržite starať lekári podľa odborností, pod ktoré spadá ochorenie daného pacienta. Slávnostné otvorenie nového oddelenia je plánované na 1.júna.2016.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť, ako prebiehajú práce v novoveskej nemocnici.

Môže vás zaujímať:

Práce na nových oddeleniach v spišskonovoveskej nemocnici sú v plnom prúde
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM